Der skal nyt blod på den vigtige post efter VM i Finland

Når VM i 2023 er afsluttet, skal det danske herrelandshold i ishockey have ny landstræner

Heinz Ehlers har meddelt Danmarks Ishockey Union, at han stopper som landstræner, når denne sæson udløber. Ehlers har været ansat i DIU, siden han i 2018 var assisterende træner for Janne Karlsson, der selv anbefalede Heinz Ehlers som efterfølger. 

Dermed stopper Heinz Ehlers efter en meget flot periode som dansk landstræner. 

En periode, der begyndte med VM i 2019 og kulminerede med kvartfinalen ved OL i Beijing i 2022, hvor Danmark var meget tæt på at hive et stærkt russisk landshold ud i overtid. Forinden havde Heinz Ehlers som den første landstræner kvalificeret Danmark til OL, og ved VM i fjor opnåede han sammen med herrelandsholdet en 9. plads. 

Det var Danmarks bedste VM-placering siden kvartfinalen i 2016.  

- For det første vil vi meget gerne takke Heinz for en meget flot periode som landstræner for herrelandsholdet. Hans resultater taler fuldstændig for sig selv, og det har været en stor ære at have ham som en respekteret træner for landsholdet, siger Ulrik Larsen, direktør for Danmarks Ishockey Union.  

- I Danmarks Ishockey Union betragter vi Heinz som en af Europas bedste trænere, og der er ingen tvivl om, at hans karriere i boksen kommer til at fortsætte på en ny og spændende adresse. Og vi vil egentlig også gerne tilføje, at alting er foregået ganske udramatisk. Begge parter er klar på, at der skal ske noget nyt, tilføjer han.

Heinz Ehlers sidste store opgave med herrelandsholdet bliver altså VM i 2023, der for Danmarks vedkommende spilles i Tampere. 

- Vi glæder os til en forrygende afslutning med Heinz i spidsen. Vi er ikke det mindste i tvivl om at både han og spillerne vil dedikere sig til at levere en sidste skarp indsats, inden parterne skilles, siger Ulrik Larsen.

Danmarks Ishockey Unions sportslige ledelse er allerede gået i tænkeboks i forhold til emnelisten, når den kommende træner for seniorlandsholdet skal findes. 

- I forhold til vores planlægning passer det perfekt, at vi allerede nu har muligheden for at finde frem til, hvilken profil den kommende landstræner skal have. Derefter går vi i gang med at afsøge markedet for mulige emner. Vores vurdering er, at vi med et seniorlandshold, der har spillet med i VM’s Top Division uafbrudt siden 2003, har et godt produkt at tilbyde til eventuelle kandidater, siger Ulrik Larsen. 


Rytteriet og musik: Herlev klar til festaften i morgen VIDEO: Eskildsen: Positivt fokus hjalp os til sejren