Snart kan vestjyderne stille med fuldtalligt "importhold" igen, siger træner Mark Pederson

Esbjerg Energy har i den grad haft problemer med skader i løbet af sæsonen, og det var noget, som Herning udnyttede på perfekt vis for en uge siden, da midtjyderne vandt 4-1 i Granly Hockey Arena.

- Sidst vi mødte midtjyderne, spillede de med korte og intense skift. Alle Herning-spillerne ydede lidt ekstra og havde vist bemærket at vores trup var smallere end ellers. De lagde pucken dybt ned i vores zone og arbejdede med et tungt pres på vores backs. Presset blev praktiseret over hele banen og de eksekverede generelt game-planen flot, siger Pederson rosende i Esbjergs kampoptakt. 

Esbjerg Energy vandt årets to første kampe mod Herning Blue Fox med 3-2 og 4-1, mens midtjyderne senest har vundet 6-2 og 4-1 over Energy-holdet.

- Da vi forberedte os til den seneste ”Blue Fox” kamp gennemførte vi den afsluttende træning uden otte af vores normale spillere. Heraf var flere syge. Vi måtte undvære en del spillere, også til den kamp, så det har da været hårdt med de skadede spillere og sygdommen i truppen.

- Det går bedre nu og det er vigtigt for os. Min mavefornemmelse efter kampen mod Frederikshavn op til Herning-kampen er god og det er helt klar min oplevelse, at vi også spillemæssigt er på ret kurs, fortsætter den rutinerede canadier, der ønsker sig en sejr mod Herning i fødselsdagsgave.

Herning Blue Fox har vundet de seneste fire kampe i Metal Ligaen, senest 4-3 i Frederikshavn. Efter to nederlag i Metal Ligaen til Herning og Rødovre kom Esbjerg Energy som nævnt tilbage på sporet med søndagens 3-1 sejr.

- Jeg håber og tror på, at vi snart får backen Travis Walsh at se med kamp-trøjen på. Også centerspilleren Grayson Downing er tæt på, mens det er lidt sværere at spå om tidshorisonten for unge Jonas G. Torbensen. Men nu lysner det efterhånden, siger Mark Pederson. 


METAL LIGAEN TV OG TEKST: Nyt kamerasystem får Metal Liga-premiere i aften i Vojens OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox