Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Der er masser af gensyn i disse dage, hvor holdene mødes med korte mellemrum.

Således også Esbjerg og Herning, der i sidste uge mødtes i en tirsdagskamp på tv, hvor et blegt Esbjerg-hold endte med at tabe 1-4 til Herning, der lige nu er Metal Ligaens absolut mest stabile hold. 

Det går så godt for Herning, at midtjyderne er hamret fra ottendepladsen og så langt opad i tabellen, at en andenplads pludselig er inden for rækkevide, hvis det gode spil fortsætter. 

Blue Fox har haft gavn af spillerudskiftninger, hvor det ikke mindst har stabiliseret forsvaret, at rutinerede Reid O'Neill er kommet ind, ligesom Simon Nielsen i buret har oppet sig gevaldigt i de seneste uger. Samtidig har træner Ben Cooper formået at holde mange spillere "varme", så det ikke har været noget problem at spille bredt, selv om folk som Dalecky og Poulsen er ude. 

Esbjerg leverede en bundsolid indsats søndag mod Frederikshavn og håber på at kunne gentage den discplinerede linje mod de klassiske rivaler i aften - samtidig med, at vestjyderne holder intensiteten højt. Der var gode takter hos flere af nøglespillerne søndag, og måske kan Energy nu finde den stabilitet, holdet har ledt efter så længe.

Hold øje med: Zach Pochiro scorede et flot mål søndag og spillede op til sit bedste. Det samme gjorde Cam Brace for Herning. Han er blændende for øjeblikket og var med til at afgøre kampen, senest de to hold mødtes.

Skader/karantæner: Grayson Downing, Travis Walsh, David Madsen og Jonas Torbensen var ude for Esbjerg søndag, mens Herning spillede uden Jan Dalecky og Morten Poulsen i sidste uge. 

Det forventer vi: At Esbjerg tager et step opad i forhold til seneste møde mod Herning. Vi spår en tæt, jævnbyrdig og målfattig affære. 

Historikken: Esbjerg havde godt fat i Herning i starten af sæsonen med store sejre, men Herning har vendt bøtten og vundet 6-2 og 4-1 i de to seneste kampe mellem klubberne. 

Statistikken: Kigger man på både de fem og 10 seneste kampe er Herning på toppen af formbarometeret, mens Esbjerg i er femte- og fjerdebedst efter henholdsvis fem og 10 kampe.  


Esbjerg glæder sig: Downing og Walsh snart klar Mario Simioni: Nu ved spillerne, hvad de er i stand til