For anden gang på to dage hentede Esbjerg en sikker sejr over Rungsted, da man onsdag aften sejrede med 4-1 på egen is. Spillet var solidt og defensiven stod godt, da man reelt set afgjorde kampen med to hurtige mål sidst i anden periode.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 4–1 (1-0, 2-0, 1-1)

Esbjerg og Rungsted tørnede sammen for anden gang på kun to dage, da Esbjerg onsdag aften tog imod de forsvarende mestre hjemme i Granly Hockey Arena. Det var nordsjællænderne der havde revanche til gode, da Esbjerg mandag vandt med 2-6 i Rungsted.

Til aftenens opgør måtte gæsterne undvære Sebastian Bergholt, Mathias Røndbjerg og Nichlas Hardt, mens Esbjerg stillede uden Mikkel Rask og Jonas Bjerrum.

Målmandsduellen stod mellem David Grubak og Thomas Lillie.

Kaptajnen bragte Esbjerg i front

Vestjyderne kom ud til kampen med god energi og fysik og man talte fire vestjyske afslutninger, inden uret havde rundet halvandet minut.

Esbjerg-spillerne levnede ikke Rungsted megen tid eller plads i kampens indledning, hvor værterne da også sad på langt det meste. Markeringerne sad tæt, der blev skøjtet godt og man havde god fart i pasningerne.

Netop en tværpasning åbnede ballet efter seks minutter, hvor Simon Grønvaldt satte Esbjerg-kaptajn Jannik Christensen op til afslutning fra distancen. Rungsted-keeper David Grubak nåede ikke ned og dække skuddet og Esbjerg var oppe med 1-0.

Rungsted fik arbejdet sig mere ind i kampen, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Gæsterne fik også trukket en udvisning til Esbjergs Simon Grønvaldt, der efter 10 minutter måtte til afkøling for en holding.

Det var dog ikke meget gæsterne fik ud af kampens første power play. Esbjerg arbejdede godt for sagen i undertalsspillet og Thomas Lillie tog sig af et enkelt forsøg fra Marcus Olsson.

Ellers var det småt med målchancer i periodens sidste halvdel, hvor der ej heller var den store dramatik at spore. Esbjerg kunne dermed tage en etmålsføring med ud til den første periodepause.

Værterne trak fra på stærk periodeafslutning

Vestjyderne fik chancen for at rulle overtalsformationerne ud efter tre minutter, hvor Hampus Gustafsson indkasserede en udvisning for en høj stav. Esbjerg formåede dog ikke at slå kapital af overtalsmuligheden, hvor Rungsteds Daniel Madsen til gengæld var tæt på at udnytte, at Thomas Lillie på et tidspunkt var kommet på mellemhånd. Vestjyderne slap dog med skrækken ved den lejlighed.

Anden periode var langt hen ad vejen ganske jævnbyrdig, man noterede sig dog et lille vestjysk overtag, når det kom til målchancerne. Phillip Schultz og Andreas Grundtvig var eksempelvis begge tæt på i forbindelse med et klumpspil foran gæsternes mål i det 8. minut.

Esbjerg leverede langt hen af vejen en solid defensiv, som gjorde det svært for Rungsted at trænge igennem. Efter 12 minutter svigtede markeringerne dog for en sjælden gangs skyld og gæsterne havde pludseligt to mand alene med Thomas Lillie. Rasmus Andersson og Henrik Hetta kombinerede, men måtte i sidste ende se Lillie forhindre en scoring med en fornem redning.

Med tre minutter tilbage af anden periode indkasserede gæsternes Andre Pison en udvisning for tripping og denne gang slog det vestjyske power play til. 15 sekunder var alt hvad man skulle bruge, før Travis Brown havde sat Rasmus Bjerrum op til afslutning. Bjerrum fik med nød og næppe sendt pucken ind over stregen og Esbjerg var foran med to.

Med et minut tilbage af perioden blev det også 3-0 til Esbjerg, da Simon Grønvaldt tog sagen i egen hånd og sendte et projektil i mål helt ude fra blue line. Afslutningen sad højt i målet og Grubak virkede chanceløs. Hjemmeholdet var dermed oppe med tre forud for tredje periode.

Esbjerg hjemtog sejren uden slinger i valsen

Var kampen ikke lukket med Esbjergs to hurtige scoringer sidst i anden periode, så blev den det med målet til 4-0, som kom tre minutter inde i tredje periode. I situationen omkring målet arbejdede Rasmus Bjerrum stærkt inde foran David Grubak, hvor han skabte god plads til Søren Nielsen, der fra en position tæt under mål kunne bringe Esbjerg på 4-0.

Kort tid efter scoringen tog Jannik Christensen en udvisning for tripping og så var det gæsternes tur til at vise effektivitet i overtalsspillet. Rungsted viste rigtig god bevægelighed i power playet, spillede pucken godt rundt og i sidste ende havnede den hos Morten Jensen, der var en klassisk back-position sendte skiven i kassen til 4-1.

Rungsted tog fire udvisninger i periodens sidste halvdel, hvor Esbjerg bl.a. havde chancen i fem mod tre-spillet i halvandet minut. Her kom både Ryker Killins og Travis Brown til gode afslutninger, men Grubak sprællede ikke forgæves i målet, hvor han absolut gjorde sit, for at holde Rungsted inde i kampen.

Der blev dog ikke scoret mere i kampen og Esbjerg kunne sætte tre velfortjente point ind på kontoen.