Esbjerg sejrede mandag aften med 3-0 hjemme over Rødovre og sikrede sig dermed tre vigtige point i jagten på 4. pladsen.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 3–0 (1-0, 2-0, 0-0)

Rødovre gæstede mandag aften Granly Hockey Arena til det der var denne sæsons sidste opgør mellem Esbjerg og Rødovre. Mens Rødovre synes isoleret i bunden, så kunne Esbjerg med tre point hale ind på SønderjyskE på 4. pladsen.

I bestræbelserne på at hente ovennævnte tre point måtte Esbjerg denne aften klare sig uden Mikkel Rask, Simon Grønvaldt og Henrik Mærsk Clausen, mens Rødovre stillede uden Måns Hansson, Malte Kring Andersen, Lukas Bach Nielsen og Jonathan Brinkman.

Målmandsduellen stod mellem Christian Elmose og William Rørth.

Stolperne var med Rødovre i livlig åbningsperiode

Vestjyderne lignede fra kampstart et hold med en klar agenda, da man tidligt fik etableret et tungt pres på gæsterne, der også blev udsat for et mindre bombardement mod William Rørths mål. Et par halve chancer krævede den unge Rødovre-keepers opmærksomhed allerede i det første minut.

Cam Brown brød igennem gæsternes defensiv efter fire minutters spil og kom til en glimrende afslutning. Minuttet efter var Jeff King på spil med en af sine karakteristiske soloaktioner i gæsternes zone, men Rørth tog igen fra i målet og dermed fortsat 0-0 på tavlen.

Værternes Søren Nielsen gjorde i det syvende minut sit til at gøre gæsterne rundtossede, da han tog et par runder i Rødovres zone, inden han overlod pucken til en holdkammerat og skøjtede til udskiftning. Om det var derfor Sjællænderne minuttet efter ikke kunne stoppe Jeff King skal være usagt, men den canadiske back spadserede nærmest igennem Rødovre-defensiven, inden han lagde pucken på mål, hvor Will Merchant effektivt fulgte op og nærmest trykkede pucken det sidste stykke ind over stregen til en vestjysk føring på 1-0.

Rødovres Mikkel Persson indkasserede kampens første udvisning, da han efter ti minutter måtte til afkøling for en tripping. Esbjerg kunne herefter rulle overtalsformationerne ud og her var især Philip Larsen tæt på, da han fik sendt en afslutning rent på foden af stolpen. I den efterfølgende sekvens var Grayson Downing tæt på for værterne, men fra klods hold lykkedes det på en eller anden måde canadieren at overplacere sin afslutning.

Tilbage i spil fem mod fem ville også tilbagevendte Tuomas Vartiainen lege med, da han både leverede et godt forarbejde og fik sendt en kvalificeret afslutning på mål. Afslutningen led dog samme skæbne som Philip Larsens gjorde få minutter forinden; den prellede nemlig af på stolpen.

En hooking-udvisning til Esbjergs Jannik Christensen fik et noget andet spillemæssigt udfald end de fleste nok havde regnet med, da Esbjerg i undertal dominerede gæsterne fuldstændigt. Både Phillip Schultz og Grayson Downing formåede således at pille pucken fra en modstander og komme frem til en helt åben chance, inden Oliver Kjær gjorde det samme fra egen zone og strøg af sted ned mod gæsternes mål, hvor Frank Gymers eneste mulighed for at stoppe Esbjerg-forwarden var at lave en forseelse med staven, som dommerne takserede til et vestjysk straffeslag, som Oliver Kjær dog brændte.

21-7 sagde skudstatistikken efter de første 20 minutter og det var vel et meget godt billede på åbningsperioden, hvor Rødovre kun sjældent gæstede Esbjergs zone.

Esbjerg fortsatte overtaget og trak fra

Billedet i de midterste 20 minutter var langt hen ad vejen det samme, som det havde været i de første 20 minutter. Esbjerg pressede gæsterne både tidligt og hårdt og Will Merchant var ganske tæt på at øge for Esbjerg kun ti sekunder inde i anden periode, da han resolut trykkede af efter oplæg fra Cam Brown.

Faktisk var Esbjergs overtag i de første fem minutter af perioden så udtalt, at man skulle tro at vestjyderne spillede i overtal. Det var dog ikke tilfældet.

Det blev det til gengæld efter små syv minutter, da Mads Eller måtte til afkøling for en hooking. Halvandet minut senere fulgte Magnus Povlsen samme vej og Esbjerg kunne spille fem mod tre i godt et halvt minut. Men trods et massivt spillemæssigt overtag, så formåede vestjyderne ikke at skabe den afgørende åbning i gæsternes hårdtarbejdende box play.

Som man rundede periodes halvvejsmærke var det fortsat værterne der dominerende opgøret og set i lyset heraf var det hverken overraskende eller ufortjent, at Sune Hjulmand efter 17 minutter kunne øge til 2-0, da han udnyttede en fejlpasning fra en Rødovre-spiller til resolut at sende pucken i nettet.

Mindre end to minutter senere øgede hjemmeholdet til 3-0. Phillip Schultz støbte kuglerne, da han med en elegant bagudrettet pasning satte Will Merchant op til afslutning. Amerikaneren behøvede ingen betænkningstid, før han sikkert nettede for anden gang denne aften.

Esbjerg hev sejren hjem i udramatisk tredje periode

Tredje periode skulle vise sig relativt udramatisk. Esbjerg-spillerne virkede ganske godt tilfredse med tingenes tilstand og Rødovre havde svært ved at skabe chancer.

Gæsterne fik mulighed for at slå tilbage, da Esbjerg tog to udvisninger på to minutter. Men trods fire minutters uafbrudt power play, så var det ikke meget gæsterne fik skabt foran Esbjergs mål, hvor Christian Elmose var en sikker sidste skanse når det var påkrævet.

Mod kampens slutning fik Esbjerg også chancen i overtal. Størst var muligheden her til Grayson Downing, men William Rørth kom på mirakuløs vis i vejen for afslutningen og pucken landede i sidste ende oven på målet. Der blev ikke scoret yderligere og Esbjerg havde dermed sikret sig en pligtsejr på 3-0.

Førstepladsen stadig i spil - Herning slog igen Aalborg VIDEO: JONAS JAKOBSEN efter Frederikshavn-Rungsted