Eufori blandt Esbjerg spillere og fans efter kampen i Frederikshavn, hvor vestjyderne indløste billet til semifinalen.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)

Et flot Esbjerg comeback sendte vestjyderne i semifinalen i dette års slutspil. Første periode var ellers henlagt til hjemmeholdet, men Esbjerg spillerne ville det mere end Frederikshavn, hvilket har været kendetegnet serien igennem. Derfor fortjent semifinaleplads til Esbjerg Energy.

Vendelboerne kom ellers ud med den desperation, vilje og fight, som havde manglet de sidste 180 minutter i serien. Det var alt eller intet i dag, og det kunne man sagtens se. Sikke en forvandling, og nu lignede holdet sig selv.

Der var bud efter Thomas Lillie kassen fra første puck-drop, og man så et hjemmehold der bare moste på. Vestjyderne med en udvisning relativt tidligt i opgøret, og det udnyttede hjemmeholdet til fortjent at bringe sig foran. Eemeli Räsänen, finnen de elsker at hade i Esbjerg, klingede pucken op i målkrydset efter et trækskud i overtal. 1-0 til White Hawks, og publikum, altså dem fra Frederikshavn der ikke havde begravet holdet, nærmest blæste taget af med deres jubelbrøl.

De har været så meget igennem de Frederikshavnske fans, og derfor kunne man bestemt godt sætte sig ind i følelsesregistret hos dem i eftermiddag, hvor det altså var vind eller forsvind for deres hvide helte. At mange valgte at blive væk i dagens kamp, stemmer ikke overens på banneret hos fansene ”Vi støtter Jer i medgang og modgang”.

De fans der var der fik mere at glæde sig over, da Alex Bumagin fire minutter senere gjorde det til 2-0. Christopher Frederiksen drev pucken frem, fandt Jonathan Brinkman, der med en perfekt pasning fandt Bumagin, som klaskede til den første gang. Pucken så Lillie ikke noget til, før den lå i nettet bag ham.

Gæsterne havde bestemt også deres muligheder. En næsten lige skudstatistik efter første periode vidnede om, at det ikke kun var hjemmeholdet på isen. Kerbashian ramte overliggeren i perioden, og Downing havde en kæmpe chance tæt under mål, som Seldrup på mirakuløs vis fik afværget. De medrejsende Esbjerg fans gjorde deres for at bakke deres gule helte op, og alt i alt en ganske fin stemning i Nordjyske Bank Arena her sidst på eftermiddagen.

Det var Esbjerg der tog teten straks fra anden periodes begyndelse. De jagtede og jagtede, og det gav stor bonus med to scoringer i perioden. De havde hjemmeholdet på krogen i flere situationer, og fik fortjent udlignet den føring White Hawks havde skabt sig i de første tyve minutter.

Hvis Räsänen er den mest hadede i Esbjerg for tiden, så er Felix Scheel det uden tvivl i Frederikshavn. Sådan er slutspil der lever sit eget liv med kampe hver og hver anden dag, og derfor var det en torn i øjet på høgenes publikum, at de var Scheel der bragte gæsterne tilbage i opgøret. Fansene så en forseelse lavet af vestjyden sekunder forinden, men han var ligeglad, dommerne så det ikke, og så kunne Scheel reducere til 1-2.

Godt tre minutter før periodens udløb udlignede Esbjerg. En konsekvens af det pres vestjyderne lagde på hjemmeholdet, hvor høgene havde det svært defensivt i anden periode. Phillip Schultz stod klar til at hugge en retur fra ende-banden i netmaskerne, og så var der for alvor jubel hos de medrejsende supportere i udebaneafsnittet.

Man så også de berømte kampe i kampen. Sune Hjulmand var altid i en form for infight, og Bumagin var flere gange i clinch med Esbjerg spillere. Det er sådan slutspil skal være, og den her serie har haft masser af dramatik indtil videre.

Gæsterne med et par halve chancer i begyndelsen af tredje periode. Kerbashian fik ikke pucken ordentlig med sig da chancen bød sig, og Oliver Kjær kunne ikke komme frem til pucken, da den lå fri foran ham.

Jannik Christensen og Niklas Pavel tog sig en tur på gulvet, der i bedste Vild med Dans stil havde givet topkarakterer hos dommerne. Her valgte dommerne i stedet at sende dem i straffeboksen for den flotte stil, eller mangel på samme.

Det var meget frem og tilbage, hvor man samtidig var påpasselig foran eget mål. Nærkampe og intensitet, og man fornemmede at det næste val var afgørende.

Med otte minutter igen kom den åbning som man ventede på. Det var gæsternes Kerbashian der stod fri i slottet, og han sendte pucken ind mellem benene på Seldrup. Esbjerg på 3-2.

De var faktisk også et par gange tæt på 4-2, men Seldrup diskede op med nogle pragtredninger, og var med afstand høgenes bedste i dag.

En sidste satsning blev aldrig rigtig etableret, og høgene kunne slukøret forlade isen med de badebolde som Esbjerg fansene smed ind.

Rungsted sendte Herning ud efter ny dramatisk kamp OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy