Kampstart 17:00 Nordjyske Bank Arena

Sagens kerne er klar for Frederikshavn White Hawks fra i dag.

Der skal tre sejre til, hvis Esbjerg Energy skal væltes, og Christian Mieritz skitserer situationen perfekt på Nordjyske.dk.

- Vi har scoret to mål i tre kampe nu, og det er ikke godt nok desværre, og det kræver alle mand. Vi kreerer chancerne, men pucken kommer ikke ind, og det er megafrustrerende for os som hold, siger han. 

- I momenter er jeg tilfreds med energien, men vi laver nogle fuckups, hvor vi tager nogle dumme udvisninger, og det tager de brug af. Vi bliver nødt til at kunne svare tilbage i vores special teams, når de får de udvisninger og straffe dem for deres fejl. Energien og fighten er der, vi har jo chancerne, lyder det fra White Hawks-backen til Nordjyske.dk. 

Esbjerg Energy har fundet en god playoff-rytme i spillet og synes lige nu at rulle på en stærk bølge af selvtillid. 

Ikke mindst fordi Thomas Lillie er kommet i gang i målet og lige nu fremstår som den bedste målmand i slutspillet rent statistisk. Der er kun gået to mål ind i tre kampe på Esbjerg-målmanden. 

Redningsprocenten på 98.53 er fremragende og Lillie forklarer, at hjælpen naturligvis også er kommet fra holdkammeraterne foran.

- Holdet fungerer som en enhed. I løbet af sæsonen har vi spillet som en flok individualister. Vi ofrer os for hinanden, og vi holder vores aftaler.  Og så er vi afklarede i, hvad det er, vi gerne vil. Hvis vi har et resultat, og modstanderen på den måde er tvunget til at forcere, har vi også vist, at vi har en god evne til "bare" at spille simpelt, siger han til JydskeVestkysten. 

Hold øje med: Og netop målmandsduellen mellem Thomas Lillie og Tadeas Galansky kan blive en nøgle i dag. Hvor meget pres formår de to mandskaber at lægge omkring de respektive mål og på de to målmænd? 

Det forventer vi: Esbjerg Energy på lur og på jagt efter de omstillinger, der vandt den seneste kamp i Frederikshavn. Her var specielt backerne knivskarpe til at drive med frem. Frederikshavn skal i den grad skabe kampen i aften og det bliver spændende at se, om White Hawks-spillerne formår at finde den rette desperation uden at være overtændte. 

Statistikken: Frederikshavn har kun scoret to mål i de seneste tre kampe og dermed er det på ingen måde vanskeligt at analysere sig frem til, hvor White Hawks skal slå til i eftermiddag. Det halter med offensivt touch. 

Skader/karantæner: Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask, Valdemar Ahlberg, Andreas Grundtvig og Henrik Mærsk Clausen. Vestjyderne havde til gengæld fået Jannik Christensen klar til kamp igen i den seneste match, hvor Frederikshavn stillede i stærkeste opstilling. 


Esbjerg i SEMIFINALEN EFTER FLOT COMEBACK OPTAKT: SønderjyskE Ishockey-Odense Bulldogs