Kampstart 17:30 i Frøs Arena

SønderjyskE og Odense er i gang med en af de serier, der sagtens kan ende med at blive husket som et af sæsonens højdepunkter. 

Den står 2-2 før søndagens match med fire hjemmesejre i fire kampe og sønderjyderne ønsker naturligvis, at den trend fortsætter i aften. 

Vi har en serie, hvor Odense fredag aften fik vendt det spillemæssige overtag, som kampen skred frem og altså ikke mindst var fremragende i powerplay - og SønderjyskE-træner Simioni har naturligvis også noteret sig, at boxplayspillet heller ikke fungerede på nogen måde - dumme udvisninger eller ej. 

- Vores boxplay har været et af ligaens bedste i løbet af sæsonen, men det fungerede slet ikke i fredags. Nu har vi set en masse video og lavet nogle justeringer inden kamp fem søndag aften. Nu er det en bedst af tre-serie, og jeg tror, det er gået op for spillerne, at det ikke nytter at starte godt ud, for så at tage foden af gaspedalen når man først er foran, siger han. 

- Odense er et alt for godt hold til at man kan slippe afsted med den slags. Vi skal som i kampen i tirsdags komme godt ud og så skal vi arbejde stenhårdt igennem samtlige 60 minutter, så er der også gode muligheder for en sejr, lyder analysen fra Mario Simioni.

Odense Bulldogs så en anelse ramte ud på hurtigheden og fysikken i den seneste kamp i Frøs Arena. 

Det var der bestemt lavet om på i fredagskampen, hvor der var fynsk tryk på i 60 minutter og hvor B-tribunen i den grad bar hjemmeholdet frem til 4-3-sejren. 

Vi noterer os, at træner Thompson begyndte at spare en lille smule mere på sine topbacker, selv om Nicolai Weichel fik suverænt mest istid med sine 25:49 minutter. Men både Anton Schou og Christopher Kamph fik tre-fire minutter mere end i Vojens, og det kan blive værdifuldt for Odense i længden. 

Skader/karantæner: Odense stadig uden Mikkel Hansen, mens SønderjyskE er hårdt ramt af at Mike Little altså sad ude senest. Spændende om den absolutte topback er væk i aften igen. Desuden manglede SønderjyskE Mathias Borring, William Boysen og Andreas Holzmann, ligesom reservemålmand Nicolaj Henriksen heller ikke har været klar endnu i kvartfinalerne. 

Det forventer vi: Et disciplineret, hårdt skøjtende SønderjyskE-hold vil forsøge at kværne Odense med tempo og aggressivitet, som det lykkedes i anden halvdel af den tredje kamp i Vojens. Hos SønderjyskE ved man, hvad de her kampe drejer sig om. Omvendt kommer Odense med stor tro og optimisme og desto længere fynboerne holder sig inde i kampen, desto større er muligheden for at vinde. Muligheden for en matchbold på hjemmebane på tirsdag er alene motivation nok for Bulldogs-spillerne. 

Hold øje med: Steffen Frank plejer at være en god indikator for sønderjysk succes eller nedtur. Hans indsats er en nøgle for hjemmeholdet i aften. Hos Odense er Topi Piipponen evigt farlig og formentlig en mand, Ole Nielsen allerede har talt med i forhold til den kommende sæson. 

Statistikken: Cam Brown er den spiller hos SønderjyskE, der med 90 minutter har noteret mest istid i serien hos de lyseblå. Hos Odense Radek Cip den mest benyttede angriber med 79 minutter. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy OPTAKT: Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital