Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox står med kniven for struben - sådan billedlig talt - inden matchen mod Rungsted i aften.

Midtjyderne er bagud 1-3 i kampe efter to smalle nederlag og risikerer altså at blive ekspederet ud af slutspillet i kvartfinalen.

Det vil være noget af en bet for Herning, der i lang tid spillede med om førstepladsen i grundserien. 

Men - midtjyderne har altså som skrevet spillet to fine kampe på det seneste - og det har været marginaler, der har holdt dem fra at tippe kampen den anden vej. 

Derfor er intet givet før i aften. 

- Selvfølgelig tror vi på det. Det er ikke slut endnu. Der er en ny kamp på søndag, og det er vores fokus nu. Vi kom ud med den nødvendige vilje og fight fredag aften, og det skal vi finde frem igen søndag, siger Herning-træner Pekka Tirkkonen til Sportherning.dk.

Aftenens gæster fra Rungsted kommer til kampen med stor optimisme og har altså fundet de nødvendige marginaler i de seneste to kampe efter 5-1-sejren i kamp to, der var et vendepunkt af den positive slags for de forsvarende mestre.

Rungsted skyder med skarpt fra alle leder og kanter nu, og det er den x-faktor, der har sendt Rungsted langt i DM-slutspillet i de seneste sæsoner. De er ganske enkelt svære at styre. 

Og med en Ville Kolpannen, der har fundet formen, har Rungsted fået en stabilitet, der ikke er set i grundspillet overhovedet. 

Fortsætter det, eller kan Herning vende bøtten? 

Det forventer vi: En helt tæt og lige kamp, hvor Herning vil komme al mulig fysik for at presse Rungsted maksimalt. Kan midtjyderne tage teten og få det første mål, er en kamp seks bestemt mulig.

Hold øje med: Der er ingen vej udenom, at Hernings topspillere og målmand Emil Kruse er nøglefigurerne i dag. Hos Rungsted ser vi en Sebastian Bergholt, der har fundet al sin offensive momentum og giver Rungsted endnu et punch fra de bageste rækker.

Statistikken: Kolpannen har en redningsprocent på over 93, mens kollegaen Kruse er på 87. Svenskeren skal oppe sig i aften og eventuelt kommende kampe. 

Skader/karantæner: Rungsted fik Jacob Gammelgaard og Simon Fredriksson tilbage og dermed står Bjerrum og Røndbjerg på skadeslisten sammen med Mathias Hansen, der ikke var med senest. Herning manglede senest Oskar Drugge og Thomas Vilstrup Andersen.

 


OPTAKT: SønderjyskE Ishockey-Odense Bulldogs Mario Simioni irriteret over unødvendige udvisninger