God fight rakte ikke for SønderjyskE mod Esbjerg i aften, Shaw scorede hattrick for gæsterne

SønderjyskE-Esbjerg Energy 1-4 (0-2,1-0,0-2) Et hjemmehold uden Rollin Carlsson, Cam Brown, Matt Prapavessis, Mike Little, Daniel Galbraith og Nicolaj Henriksen var oppe mod overmagten i form af formstærke Esbjerg.

Ganske vist hang hjemmeholdet godt på, men kræfterne rakte ikke til sidst mod et Esbjerg-hold, der til tider virkede til at tænke for meget, at de mand for mand burde vinde problemløst.

Fortjent var det dog, de tog de tre point, og hos sønderjyderne, der i aften også var uden cheftræner Mario Simioni, må Klaus Rasmussen nok overveje, om ikke det snart er tid til at finde pungen frem, hvis ikke hans trup skal slides op for tidligt.

At tavlen viste 0-2 efter tyve minutter var ikke så overraskende. Mere overraskende var det, at hjemmeholdet faktisk i store dele af perioden, trods stort mandefald faktisk spillede lige op med gæsterne.

SønderjyskEs stærkt decimerede hold fightede fra første puck blev kastet. Man ønskede tilsyneladende ikke endnu en skideballe i pressen fra sportschef Kim Lykkeskov.

To powerplay i træk til vestjyderne var dog mere end værterne kunne klare.

Med bare tre sekunder tilbage af den anden udvisning udnyttede Felix Scheel en løs puck i tæt trafik mål, 0-1 til gæsterne.

Brendan Harms, aftenens eneste udlænding i lyseblåt, var tæt på en hurtig kvittering, men missede.

Også Yannick Vedel havde bud efter udligningen, men også gæsterne havde flere nærgående forsøg, der voldte Patrick Galbraith en del problemer.

Med kort tid til pausen forsømte vikarierende back Marco Petersen at cleare pucken og det gør man ikke ustraffet mod formstærke Esbjerg.  Let spil for Brady Shaw helt fri med Galbraith, 0-2 efter tyve minutter.

Gæsterne fik en gylden mulighed for at udbygge føringen, da Corcoran blev tildelt et straffeslag bare to minutter inde i anden periode.

Galbraith tog en chance, smed sig på maven og det havde han held med, ingen scoring.  Hjemmeholdet slog kontra. Eskildsen i to mod een, tog en hurtig afslutning, men stolpen stod i vejen.

Ahlberg og Borring bød ind i hver sin ende af isen. Uden held.

Et powerplay til hjemmeholdet kastede ingen mål af sig.

Midtvejs i perioden Stolpeskud til udeholdet og udvisning til Eskildsen.

Flere gode muligheder til Esbjerg, men også nærgående forsøg fra Mads Eller trods undertal. Et drilsk chip mod mål drillede Patrick Galbraith tilpas meget til, at det nær havde kostet en scoring.

Nyt powerplay til SønderjyskE efter et lille kvarter, og denne gang var der kasse. Daniel Nielsen hurtigst over pucken og liggende fik han den sendt ind bag Mads Søgaard.

Perioden ebbede ud. I sidste var Yannick Vedel tæt på. Men fra Søgaards parade tog pucken en tur op i luften og landede oven på målet.

1-2 før de sidste tyve minutter.

Hjemmeholdet forsøgte at jagte udligningen i tredje periode, men kræfterne svandt som tiden skred.

Mathias Borring var tæt på, men antallet af chancer var i gæsternes favør. Esbjerg havde flest muligheder.

Som logisk konsekvens heraf kom Esbjerg da også på 3-1.

De skulle dog have lidt uvildig dommerhjælp.

Cracknell modtog pucken bag mål, Mads Eller jagter ham, men dommer Bøjle tog et skøjtetag ind i Ellers løbebane og så kunne Cracknell ugeneret spille Brady Shaw helt fri til scoring.

Det punkterede matchen.

Gæsterne fik lov at sætte punktum i tomt mål i et atmosfæreforladt lokalopgør, hvor den store forskel på holdenes line up i aften endte med ikke overraskende at blive tungen på vægtskålen.

Målfarlige Brady Shaw scorede det sidste mål for Energy og kunne glæde sig over et hattrick. Shaw er i den grad blevet en stor profil i denne sæsons Metal Liga.

Aalborg i fuld kontrol i Herning Smal Rungsted-sejr i straffeslag i den sjællandske klassiker