Kale Kerbashian sprudlede med et hattrick, mens også Felix Scheel leverede en fornem præstation, da Esbjerg på egen is lørdag aften slog Odense med hele 7-1. Der var reelt set aldrig tvivl om kampens udfald, da Esbjerg satte sig på begivenhederne fra første minut.

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 7–1 (2-1, 2-0, 3-0)

Lørdag aften tog Esbjerg imod Odense hjemme i Granly Hockey Arena, da de to mandskaber tørnede sammen for anden gang i indeværende sæson. Det var Esbjerg der havde revanche til gode, da fynboerne løb med en sejr på 6-3 på egen is i sæsonens første opgør.

Til aftenens opgør stillede Odense uden Christopher Kamph, Radek Cip, Sebastian Ehlers, Tobi Piipponen, og Gorm Topholt, mens Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask, Oskar Boel og Victor Sand.

Målmandsduellen stod mellem Samu Perhonen og Thomas Lillie.

Scheel i hopla gav Esbjerg drømmestart

Kampen var kun et minut gammel, da Esbjerg tog føringen efter et fynsk pucktab i egen zone. Kale Kerbashian var hurtig i opfattelsen og fandt Andreas Grundtvig, der fik sat Felix Scheel perfekt op til afslutning lige foran mål. Her skulle Scheel blot sætte bladet på, for at bringe Esbjerg på 1-0. En scoring som man på Fyn formentligt vil mene, at Esbjerg kom lige lovligt let til.

Esbjerg var i det hele taget kommet rigtigt godt ud til kampen og vestjyderne tromlede da også ufortrødent videre. Som en konsekvens heraf blev vestjydernes føring fordoblet efter fem minutter. Igen indtog Felix Scheel en hovedrolle, da han fra en spids vinkel sendte pucken ind foran mål til Rasmus Bjerrum, der køligt sendte skiven op i krydset til 2-0.

Som en konsekvens af Esbjergs hurtige tomålsføring udbad Odense sig en timeout. Det var nok en god idé. Esbjerg var startet klart bedst, men Odense fik sig efterfølgende arbejdet sig lidt bedre ind i kampen.

Oliver True gik fra skurk til helt omkring periodens halvvejsmærke. Først tog han en udvisning, som Esbjerg ikke formåede at slå kapital af i det efterfølgende power play og 19 sekunder efter atter at have entreret isen, ja der var det så selvsamme True, der var først over en retur fra Thomas Lillies benskinne. Dermed 2-1  efter 11 minutter og kampen synes igen helt åben.

Mod periodens slutning var det tæt på i begge ender. Først havde Oliver True en stor mulighed for at fordoble sin målscore i kampen, men Lillie fik reddet kastanjerne ud af ilden for Esbjerg. Sekvensen efter strøg Felix Scheel pludseligt af sted på et break away-forsøg, men det blev i sidste ende for snævert og de to hold kunne gå til pause med 2-1 på tavlen.

Kerbashian nettede to gange i anden periode og Esbjerg trak fra

Jannik Christensen tog værternes første udvisning i kampen et minut inde i anden periode. Men ud over et glimrende forsøg fra Mikko Virtanen, som blev grebet ud af Thomas Lillie, så var det ikke meget gæsterne fik ud af overtalsmuligheden.

Gæsternes Mark Auk gav Esbjerg chancen i power play efter fire minutter, da han måtte til afkøling for en cross-checking. Men heller ikke hos Esbjerg sad overtalsspillet lige i skabet denne aften. Craig Puffer fik testet fynboernes finske keeper i det femte minut, men mere blev det ikke til.

Efter otte minutter skete der til gengæld ting og sager. Kale Kerbashian slap alene igennem Odense-defensiven, men blev i sidste ende nedlagt bagfra af Martin Larsen. Dommerne var ikke i tvivl og tilkendte omgående Kerbashian et straffeslag, som canadieren sikkert omsatte til scoring og en vestjysk føring på 3-1.

Kerbashian var dog ikke færdig endnu. Tre minutter senere øgede canadieren således også til 4-1 for vestjyderne, da han sendte en hård håndledsafslutning i kassen bag Perhonen. Rasmus Bjerrum og Travis Brown blev tildelt assisterne på scoringen, men Felix Scheel bør igen også fremhæves, da det var ham der brød Odenses opspil og fik sat det vestjyske angreb i gang.

Jonas Bjerrum fik periodens sidste store mulighed, da han blev sat perfekt op til afslutning lavt i slottet i det 16. minut. Men afslutningen fra den unge forward manglede lige det sidste og dermed altså 4-1 på tavlen efter 40 minutter.

Kerbashian fuldsendte sit hattrick

En særdeles veloplagt Kale Kerbashian så ud til at gå helhjertet efter sit hattrick, da han allerede efter et minut af tredje periode igen var tæt på for vestjyderne. Canadieren strøg midt imellem de to Odense-backs, men fik ikke passeret Perhonen denne gang.

Passerede Perhonen gjorde Grayson Downing til gengæld efter otte minutter, da han snuppede pucken i neutral zone og alene gik direkte på mål. Med et kort aftræk blev et håndledsskud sendt ind under fynboernes finske keeper til 5-1.

Kale Kerbashian fik testet stolpen bag Perhonen efter 16 minutter, men halvandet minut før tid kunne metallet ikke redde gæsternes keeper, da selvsamme Kerbashian med en fræk og snedig wrap around-manøvre skar ind foran mål og sendte pucken i kassen inden Perhonen nåede forflytningen. 6-1.

25 sekunder senere var det så Henrik Mærsk Clausen der scorede til kampens slutresultat 7-1. Gæsternes keeper droppede fælt og pucken sejlede stille og roligt ind over stegen.

SKARPE SKUD: Se billederne fra Knæk Cancer-kampen i Esbjerg Ishockeyens Metal Liga skænker 381.709 kroner til Knæk Cancer