Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Herning Blue Fox har håneretten når midtjyderne i aften kl. 19.00 gæster Granly Hockey Arena i Esbjerg, hvor Esbjerg Energy tager imod. ”Blue Fox” vandt nemlig den første af de to back-to-back kampe mellem de to mandskaber fredag aften i KVIK Hockey Arena. 

- Det var en af de kampe, som ”kunne gå begge veje”. Ved stillingen 1-1 ramte vi overlæggeren og kort efter lå pucken i vores mål. Det er vigtigt også at vinde de tætte kampe, men det formåede vi ikke her. Vi skal blive bedre til at arbejde heldet over på vores side, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Men der er selvfølgeligt også en del, som vi kan tage med fra kampen i Herning. Vores defensiv var god og vi fik lukket godt af for Herning, som kun scorede et mål i de første 50 minutter. Så vi skal som sagt blive bedre til at sikre pointene i de tætte kampe, tilføjer han i Esbjergs kampoptakt. 

- Fredagskampen i Herning var ikke vores bedste kamp indtil nu. For der var plads til forbedringer. Kampen balancerede som nævnt til midt i 3. periode, hvor begge hold havde muligheder. Men i ishockey afgøres kampe af mål. Vi havde chancen, men greb den ikke, da den bød sig.

- I aften spiller vi hjemme i Granly Hockey Arena. Vi skal have omdannet vores hjemmebane til et regulært fort, hvor vi langt de fleste gange vinder og sikrer de tre point. ”Blue Fox” udnyttede dygtigt den lille bane, som de har i Herning. Vi skal også udnytte vores, siger Jason Jaspers. 

Esbjerg Energy er nummer otte i Metal Ligaen med syv point efter otte kampe. Herning Blue Fox har 14 point efter syv kampe og dermed har midtjyderne skaffet sig et godt udgangspunkt i forhold til kvalifikation til Metal Final4. 

- Jeg synes, vi spillede en flot og tålmodig kamp. Det var to gode hold, der var oppe mod hinanden. Vi var igen svære at spille mod, og vi holdt Esbjerg nede på få chancer. Selv kom vi måske heller ikke til så meget, men vi var tålmodige, spillede vores spil og kom til nok chancer, sagde Herning-træner Pekka Tirkkonen til Sportherning.dk efter kampen i Herning fredag aften. 

Det forventer vi: Det ligner endnu en helt tæt kamp mellem de to gamle rivaler. Ret beset er det vel også ved at være Esbjergs sidste chance i forhold til Metal Final4, så vestjyderne er under pres i aften.

Hold øje med: Brett Perlini og Mathias Bau er uhyre farlige for øjeblikket, mens Esbjerg skal finde mål i en mand som Edgars Kuldas, der kom i gang, da Esbjerg vandt 6-1 i Rødovre i sidste uge. Og skal vi måske snart se Philip Larsens første helt store kamp for Energy?

Skader/karantæner: Herning manglede Phillip Marinaccio, Lukas Bang og Petter Hansson, mens Tristan Pomerleau udgik mod Esbjerg fredag. Vestjyderne spillede kampen fredag uden Søre Nielsen. 

Historikken: Andet opgør mellem de to mandskaber i sæsonen. Det første i fredag var altså så jævnt, at Esbjerg-stolpeskud blev direkte afløst af et Herning-kontra og en scoring. 

Statistikken: Herning har tre spillere med tocifret antal point i pointligaen: Bau (14), Perlini (11) og Marinaccio (10). Esbjergs topscorer er Andreas Grundtvig (8 point). 

 


Hæderligt nederlag til Aalborg mod svensk storhold HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rungsted-Odense