Luleå fik den ventede sejr i Nordjylland, men måtte kæmpe hårdt mod Pirates

Aalborg Pirates led et spinkelt 1-3 nederlag i dagens Champions Hockey League opgør imod det svenske storhold Luleå efter en godkendt indsats. Især i første og anden periode havde nordjyderne flere store chancer, men kynismen manglede.

Aalborg Pirates fik en ganske fin start på kampen, hvor de trods styrkeforskellen mellem de to mandskaber leverede en flot første periode.

Allerede efter blot 30 sekunder var Jeppe Jul Korsgaard tæt på at give Aalborg en drømmestart, da han pludselig stod alene foran mål, men hans styring klarede Matteus Ward i to omgange.

Generelt var det en meget lige periode med flere chancer til begge hold, og især Aalborg Pirates kaptajn Julian Jakobsen og Kirill Kabanov var i stand til at generere chancer til hjemmeholdet. Heriblandt et skud på stolpen fra Jakobsen.

Luleå havde dog også flere store chancer, og søgte konstant styringer foran George Sørensens mål, og Jack Connolly var tæt på i flere omgange.

På trods af den flotte start fra Aalborg Pirates var det de svenske vicemestre fra Luleå, som tog føringen efter godt tolv minutter. En fejlpasning bag George Sørensens mål gav Konstantin Komarek chancen fra slottet, og med et skud af højeste kvalitet hamrede den rutinerede østriger Luleå i front.

Herfra kunne man godt frygte at det blev startskuddet på en belejring af Aalborg Pirates zone, men hjemmeholdet holdt fint fast i deres spil, og efter en flot pasning fra Nicolai Nielsen fik Trevor Gooch en friløber, som han desværre ikke rigtig kunne få afsluttet.

Situationen gav Aalborg et powerplay, hvor hjemmeholdet havde flere store chancer, men Ward, og en af Luleås backer fik heroisk holdt Martin Højbjerg, Kiril Kabanov og Trevor Gooch fra en udligning få minutter før afslutningen fra første periode. En periode som sluttede 1-0 til gæsterne trods en ganske godkendt indsats fra Aalborg Pirates.

Luleå kom betydeligt bedre ud til anden periode, og efter lidt over tre minutter bragte SHL-holdet sig også foran med 2-0. Efter en faceoff fik gæsterne sat Julius Honka op til en afslutning på mål, og inde foran mål stod Radek Muzik, som flot blokerede for George Sørensens udsyn, hvilket gjorde at Honkas afslutning strøg utageligt op i nettaget.

Martin Højbjerg med en fin chance kort efter 0-2-scoringen, men igen var Ward på plads, og minuttet senere var den gal igen for de danske mestre. En puck blev ikke sendt ud af zonen, og det udnyttede Joonas Rask til at vinde pucken tilbage til Filip Pyrochta, som hamrede sendte op i det fjerneste målhjørne.

Tremålsføringen fik Aalborg Pirates dog hurtigt ændret på, da de 30 sekunder senere fik reduceret efter et smukt angreb. En pasning fra Lasse Bo Knudsen på blå linje gav Tobias Ladehoff pucken foran mål, men i stedet for at skyde selv, sendte han pucken over til unge Magnus Boesen, som let kunne score sit første mål for Aalborg Pirates.

Målet gav Aalborg en masse momentum, og i den resterende del af perioden spillede de lige op med de svenske gæster, og fik skabt et hav af pæne tilbud imod Matteus Wards mål. De fik masser af fine skud afsted som skabte returpucke, hvor Aalborg ofte var millimeter fra at komme først på pucken til en ny reducering.

Luleå havde dog også deres chancer, og med godt seks minutter tilbage af perioden fik Einar Emanuelsson en friløber fra egen zone. I den direkte duel med George Sørensen blev han dog den lille, da den danske målmand kom på tværs, og lavede en kanonredning med stokhandsken, hvilket forhindrede en ny svensk scoring.

Med sekunder tilbage af perioden var Aalborg utrolig tæt på at reducere til 2-3, da endnu en returpuck skabte kaos foran Wards mål.

Her var det Jeppe Jul Korsgaard, som kom først på pucken, men desværre sendte han den millimeter forbi den højre stolpe. Dermed gik de to hold til pause med 1-3 på tavlen.

Tredje periode blev en smule mindre tempofyldt, da det lignede at Luleå fik mere kontrol over tingene, mens Aalborgs kræfter efterhånden var ved at være brugt op.

Det gav flere chancer om til gæsterne, men George Sørensen stod en stor periode og havde flere gode redninger som holdt gæsterne fra scoringer. Den største chance kom til gæsterne halvvejs inde i perioden, da Isac Brännström og Einar Emanuelsson fik en to mod en situation, men igen kom George Sørensen i veje i to omgange.

Aalborg kunne ikke rigtig komme ind i zonen og først da de satsede med seks maksspillere på isen lykkedes det at få skabt mere tid i den offensive zone, men stadig uden at skabe den store chance imod Ward i Luleås mål. Derfor endte kampen med en 3-1-sejr til de svenske vicemestre, til trods for en yderst hæderlig indsats fra Aalborg Pirates.

Esbjerg tog arbejdshandskerne på og vandt 4-0 Esbjerg og Herning klar til del to af dobbeltopgør