Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 1-3 (1-2,0-0,0-1)

På tærsklen til slutspillet fik gæsterne fra Esbjerg spillet sig ind i top fire. Den position skulle de forsøge at bevare søndag eftermiddag, mod et Rungsted-hold, der i en svær sæson dog kom til kamp med en frisk sejr i bagagen.

Rungsted manglede Mathias Hansen, der udover Nick Moutrey og Tim Daly stod på fraværslisten hos hjemmeholdet. Gæsterne var uden Phillip Schultz og Grayson Downing der udgik fredag i 7-4 sejren over Odense.

Kampen var kun 15 sekunder inden første mål faldt. Tuomas Vartiainen var på pletten og gav Esbjerg en drømmestart. Rungsted svarede dog hurtigt igen med en udligning ved Marcus Olsson.

Spillet bølgede fra ende til ende, og det virkede som om midtzonen var giftig. Esbjerg virkede konsekvente i mange af deres aktioner, hjulpet af, at de reelt stadig havde noget at spille for.

Oliver Kjær var meget involveret for gæsterne, og det var kun ret og rimeligt, at han stod bag føringsmålet i powerplay. Rungsted bed også fra sig i deres overtal, og Rasmus Andersson må have mareridt over sæsonens største afbrænder, da han for helt frit mål ikke fik udlignet.

Den midterste periode afveg ikke synderligt meget fra første. Fart, intensitet og masser af situationer i hver ende. Rungsted var meget bedre med, og havde også de største muligheder. Det var som om tændingen også steg lidt hos spillerne, dog uden det kammede over. Det forblev dog målløst i anden periode, og dermed stadig 2-1 til vestjyderne efter 40 minutters ishockey.

Esbjerg havde nok hørt i pausen, at en sejr ville være lig med en fjerdeplads. De virkede som om de lige trak sig en smule tilbage, men omvendt også, som om de havde fornuftig kontrol over tingene. Rungsted forsøgte at skabe momentum og fik også testet Mathias Seldrup ved flere lejligheder.

Det lykkedes dog ikke, og selvom Oskar Östlund blev taget ud med et minut tilbage, så var det vestjyderne der lukkede og slukkede. Will Merchant erobrede pucken, og sendte den ind til en fri Rasmus Bjerrum, der scorede til slutresultatet 3-1 til Esbjerg.

Med sejren sikrede Esbjerg fjerdepladsen i grundspillet, og begge mandskaber kan dermed bruge sidste spillerunde på tirsdag til at justere de sidste detaljer, uden nødvendigvis at skele til resultatet.

Aalborg har kurs mod grundspilssejren efter målfest Bulldogs vandt stille søndagskamp mod Frederikshavn