Esbjerg slog tirsdag aften Rungsted for tredje gang ud af lige så mange mulige. Vestjyderne er dermed kun et enkelt point fra Metal Ligaens top-4. Esbjerg fik dermed vasket pletten fra Vojens af, mens Rungsted kom ned på jorden igen ovenpå deres storsejr over Herlev.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 5–2 (1-0, 2-1, 2-1)

Det var unægteligt to mandskaber med vidt forskellige udgangspunkter, der tirsdag aften tørnede sammen i Granly Hockey Arena, hvor Esbjerg tog imod Rungsted. Vestjyderne måtte således senest indkassere en syngende lussing på 7-0 i Vojens, mens Rungsted udraderede Herlev med hele 9-1. Uagtet fredagens resultater var aftenens opgør dog stadig en kamp om Metal Ligaens 5. plads.

I bestræbelserne på at tage 5. pladsen måtte Rungsted stille uden Albin Lindgren, Lucas Andersen, Nikolaj Davidsen og William Kisbye, mens Esbjerg måtte undvære Gordie Ballhorn, Frederik Bjerrum, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen. Målmandsduellen stod mellem Oskar Östlund og Mathias Seldrup.

Esbjerg tog føringen i jævnbyrdig åbningsperiode

I modsætning til de to holds respektive kampe fredag aften, så lignede det ikke umiddelbart en kamp med hverken klasseforskel eller mange mål denne tirsdag, hvor indledningen var relativt afventende og chancefattig.

Efter fem minutters spil rørte gæsternes Maksim Popovic dog på sig, da han modtog en perfekt timet pasning op midt i banen og satte kursen ned mod Esbjergs mål, hvor Seldrup dog blev den store i duellen med Rungsted-forwarden.

Minuttet efter indkasserede Juuso Walli kampens første udvisning for en tripping. Gæsterne kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang. I power playet tegnede Steve Whitney sig for Rungsteds bedste mulighed, da han blev sat op til et slagskud fra udkanten af slottet.

Tilbage i spil fem mod fem var det nu værterne der fik arbejdet sig til et par målchancer. Ikke mindst Csanad Erdely var ganske tæt på med en styring tæt under mål efter ti minutters spil. Esbjerg formåede efter den store chance at fastholde presset på gæsterne, og efter et par hurtige pasninger mellem Josh Winquist og Philip Larsen endte pucken hos Aleksi Halme, der let kunne score i det tomme mål bag Östlund, der ikke kunne nå forflytningen.

Rungsteds Morten Jensen måtte til afkøling for en tripping med fire minutter tilbage af perioden og Esbjerg kunne for første gang denne aften spille i power play. Her formåede vestjyderne dog ikke for alvor at finde melodien. Størst var chancen faktisk til gæsternes Maksim Popovic, der fik chancen på et break away-forsøg i undertal.

Netop som Rungsted var blevet fuldtallige bød Esbjerg dog ind med et særdeles giftigt forsøg, da Philip Larsen fandt Rasmus Bjerrum tæt under mål. Man var ikke mange marginaler fra et Esbjerg-mål ved den lejlighed.

50 sekunder før pausesignalet indtraf en ganske pudseløjerlig situation i forbindelse med et større klumpspil i Esbjergs målfelt, hvor flere spillere fra begge hold var involveret. De mange spillere på den knappe plads bevirkede, at Esbjergs mål måtte give efter. Umiddelbart herefter jublede Rungsted-spillerne for at fejre en scoring.

Esbjerg-spillerne så noget forundrede ud og dommeren markerede, at han ville se situationen efter på video. Efter videogennemgangen blev der dømt mål til Rungsted, men efter lidt dialog på isen og i Esbjergs boks valgte vestjyderne at udfordre den kendelse med mistanke om en målmands-interference. Derefter måtte dommerne tilbage til skærmene og denne gang blev udfaldet så et andet; nemlig at scoringen blev annulleret. Således stod der fortsat 1-0 på tavlen før anden periode.

Hul på bylden i anden periode

Vestjyderne kom ganske glimrende fra land i anden periode, hvor man tidligt fik etableret et vist pres på gæsterne. Efter et par minutters spil brændte det da også for alvor på foran gæsternes mål, da Arturs Salija fik afsluttet efter et udmærket kontraangreb.

Gæsternes Morten Jensen tilkom en mindst lige så stor chance, da han tre minutter senere stødte med frem og tæt under mål fik bladet på en tværpasning. Men Sedrup leverede en stor redning i Esbjerg-målet.

Kampen tog efterhånden til i fysik og intensitet, efterhånden som anden periode nærmede sig halvvejsmærket. Der blev givet og taget af et godt hjerte begge hos begge mandskaber og der blev leveret et par tunge tacklinger, både på åben is og ved banderne.

Efter præcist en halv kamp med blot en enkelt scoring, så kom der for alvor hul på bylden ti minutter inde i anden periode. Esbjergs Oliver Kjær tog her en runde eller halvanden i Rungsteds zone, inden han afslutningsvist leverede en veltimet tværpasning til en umarkeret Andreas Grundtvig ved modsatte stolpe. Herfra eksekverede Grundtvig sikkert og Esbjerg var oppe med to.

Gæsterne havde dog ikke tænkt sig at slå op i banen og Rungsted fik i det efterfølgende minut sat et tungt pres på Esbjerg, hvis defensiv til sidst måtte kapitulere. Mathias Seldrup kunne kun halvklare et forsøg fra Steve Whitney og inde foran mål var Jack Jacome først over returen, der blev sat ind til 2-1.

Godt et minut senere formåede Esbjerg dog at genetablere en tomålsføring efter en hurtig omstilling. Josh Winquist fandt med en fin pasning en fremadstormende Brandon Magee, der resolut firsttimede pucken i nettet bag Östlund til 3-1. Der var dermed scoret tre gange i løbet af godt to minutter.

Esbjerg havde tilmed muligheden for at øge yderligere i det efterfølgende minut, hvor Philip Larsen afsluttede et vestjysk kontraangreb med en glimrende afslutning, som gæsternes svenske keepere dog fik afvist. Dermed var stillingen fortsat 3-1 forud for tredje periode.

Rungsted satsede, men Esbjerg stod imod

Hvad der lignede et Esbjerg-power play efter halvandet minut blev forvandlet til en fire mod fire-situation blot to sekunder efter at Rungsteds Filip Karlsson var sendt til afkøling for en hooking. I forbindelse med den efterfølgende faceoff i Rungsteds zone tog Oliver Kjær således en udvisning for cross-checking.

Den ekstra plads på isen så ud til at bekomme Rungsted vel. I hvert fald reducerede gæsterne til 3-2 kun 14 sekunder senere. Maksim Popovic modtog her pucken dybt i Esbjergs zone, hvorefter han tog et træk ind mod Seldrup og køligt lagde pucken fladt i kassen. Spændingen var dermed for alvor tilbage i opgøret.

Efterfølgende bølgede spillet frem og tilbage i den ganske lige forestilling, hvor Rungsted med tiden kastede mere og mere frem. Det blev også til et par nærgående forsøg, inden to tidligere Esbjerg-spillere, med et minuts mellemrum, måtte i straffeboksen for Rungsted. Først Jacob Gammelgaard for en roughing og sidenhen Morten Jensen for en slashing.

Esbjerg fik dermed chancen for at spille fem mod tre i et minut. Kampens 6. mål faldt da også i overtal, da Grayson Downing i Esbjergs power play sendte pucken fadt ind foran mål, hvor Rasmus Bjerrum havde taget opstilling. Her havde Esbjerg-forwarden ikke nogen problemer med at eksekvere til 4-2.

Rungsted satsede i forbindelse med en Esbjerg-udvisning i slutfasen og spillede seks mod fire. Det blev til chancer i begge ender, inden Aleksi Halme lukkede og slukkede med sin scoring til 5-2 i tomt mål. Finnen havde dermed scoret to mål denne aften; kampens første og kampens sidste.

GOALSHOW: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Rødovre