Lucas Andersen blev matchvinder i straffeslag i Vojens

SønderjyskE-Esbjerg Energy 3-4 (1-2, 2-1, 0-0) 0-1 Der var DM-revanche i Vojens onsdag aften hvor mestrene fra SønderjyskE tog imod sølvvinderne fra Esbjerg. Det blev et tæt opgør hele vejen og man måtte ty til straffeslag, før gæsterne kunne afgøre opgøret og tage bonus-pointet.

Det blev en chancerig og tempofyldt første periode. Hjemmeholdet gav sig selv en svær start, da de i matchens første tyve minutter indkasserede to udvisninger. Udeholdet slog dog ikke kapital af de to overtals-situationer og istedet tilspillede værterne sig momentum. Et godt sønderjysk angreb gav en chance til Rasmus Lyø.

Backen missede men sekundet senere var det så Gabriel Desjardins, der trykkede af og passerede Smith højt i målet, 1-0. Knapt havde hjemmeholdet dog fået armene ned, før Esbjerg slog tilbage. SønderjyskE med et offensivt pres, som udeholdet dygtigt spillede sig ud af og fra distancen trykkede Andreas Grundtvig skiven ind bag Pettersson.

Grundtvig er nærmest per tradition garant for mål mod netop sønderjyderne. Gæsterne fik også tilstillet sig en stor mulighed til Niklas Andersen, men forwarden missede akkurat målet. Hjemmeholdet kombinerede i flere situationer glimrende og det gav muligheden til Panetta og en stor målchance til Søren Dietz-Larsen, men den fik den store forward slet ikke ordentligt træf på.

Det giorde Oscar Öhman til gengæld kort før pausen, da han uhindret kunne sende pucken ind efter flotte Esbjerg-kombinationer, mens Oskar Drugge kunne ærgre sig over den fejlpasning, der gik forud. 1-2 før de næste tyve minutter. Det høje tempo fortsatte i anden periode, hvor sønderjyderne var først til at byde ind på en scoring.

Rasmus Lyø fulgte op på en retur og sendte skiven fladt i kassen, men målet annulleret. Gæsterne kom også til et par fine muligheder og hjemmeholdet gjorde ikke livet nemmere for sig selv, da de gentagne gange sendte pucken ind foran eget mål og dermed skabte farlige situationer, som Pettersson måtte rydde op i.

Knapt midtvejs i perioden blafrede nettet bag Esbjerg-keeper Smith. Alexander Wiklund førte pucken ind i zonen, tog et fikst træk og så smed han gummiskiven i det lange hjørne. Flot scoring. Og sørme om ikke samme Wiklund slog til igen nogle minutter senere, og denne gang tilmed i undertal. Værternes svensker fik en friløber og sendte køligt pucken mellem benene på udeholdets amerikanske keeper.

Netop som sønderjyderne blev fuldtallige, smed de pucken til icing. Med langt til boksen blev de fanget inde i et langt skifte og holdt i et jerngreb af gæsterne. Esbjerg spillede hjemmeholdet tynde og til sidst afsluttede Thomas Mondrup et flot oplæg fra Simon Grønvaldt til sætte 3-3 målet, som var stillingen efter fyrre minutter.

Tredje periode blev en stillingskrig med et lille overtag til hjemmeholdet, og et annulleret Esbjerg-mål ved Simon Grønvaldt.

SønderjyskE's største chance blev skabt af energisk arbejde af Mathias Borring bag mål gav muligheden til en helt fri Wiklund, men i stedet for at afslutte, så prøvede han med en pasning bag om ryggen og den store mulighed løb ud i sandet. I de sidste sekunder, hvor spillet bølgede frem og tilbage, fik Schmidt-Svejstrup muligheden for at gentage succes’en fra sjette DM-finale, men denne gang blev han ikke matchvinder.

Overtid i Vojens og her fik værterne en gylden mulighed i to minutters fire mod tre, men udeholdets box stod godt og samtidig var SønderjyskEs power play alt andet end imponerende, når det kom til fart og skarphed. Gæsterne red derfor stormen af og så måtte man ud i straffeslag. Her blev Lucas Andersen dagens mand i skysovs, da han hele to gange passerede en ikke overbevisende Pettersson og sikrede sit hold sejren i DM-revanchen.

Irriteret Førster venter stadig på første sejr OPTAKT: SønderjyskE-Esbjerg Energy