Brady Shaw scorede to gange og sikrede alle tre point til Esbjerg i kampen mod Rødovre, der havde store vanskeligheder i defensiven

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 2-3 (1-1, 1-2, 0-0): Tirsdagsmatch i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at hente sæsonens anden sejr på egen is. Esbjerg i jagt på en ny sejr efter successen i Odense.

Kampen blev ganske tæt, men Esbjerg var skarpest – blandt andet på to mål af Brady Shaw – og snuppede sejren. Rødovre spillede en forsvarsmæssigt skidt kamp med mange fejl og manglende fokus, der gjorde det lettere for esbjergenserne.

En ganske jævnbyrdig start på matchen med løse chancer i begge ender. Første scoring tilfaldt Rødovre, da Magnus Povlsen fandt vej til netmaskerne med et skud fra kanten af slottet. Thomas Lillie var dermed passeret efter godt seks minutter.

Esbjerg viste tænder i powerplay nogle minutter efter, og det skulle resultere i udligningen. Først styrede Charles Corcoran pucken på overliggeren, inden Rasmus Bjerrum fik passeret William Rørth i Rødovres mål. Og dermed endnu en kamp, hvor gæsterne udnyttede powerplay.

Nyt overtal til Esbjerg kort efter, og gæsterne fik hurtigt belejret Rødovres zone. Masser af forsøg mod mål, men Rørth og co. holdt skansen. Hårde minutter for hjemmeholdet, der havde store problemer med at få fat i pucken og få ekspederet den ud af zonen. Pausen kom tiltrængt for hjemmeholdet, mens Esbjerg i den grad havde momentum mod slutningen af perioden.

Rødovre på hælene fra begyndelsen af anden periode med usikkert forsvarsspil og manglende tro på tingene. På trods af det var det alligevel hjemmeholdet, der scorede næste mål. Victor Cubars fik pucken over stregen fra midt i slottet.

Der skulle dog kun gå 58 sekunder, før Brady Shaw kringlede pucken forbi William Rørth. Rødovres defensiv haltede gevaldigt, og masser af tid til den canadiske forward foran målet.

De to hold udkæmpede en ganske lige periode herefter med chancer i begge ender, men hvor der tydeligvis manglede kvalitet i spillet og afslutningerne. Esbjerg satte sig på opgøret mod slutningen af perioden, og det udmøntede sig i anden scoring fra Brady Shaw med 42 sekunder igen. Igen sløset forsvarsspil fra Rødovre, og føring til Esbjerg ved pausen.

Rødovre tillod fortsat mange chancer til gæsterne, der dog manglede kvalitet i afslutningerne. Første halvdel af perioden bar præg af rodet og usammenhængende spil fra begge mandskaber.

Mod slutningen af kampen kom Rødovre tættere en udligning – ikke mindst ved hjælp af et powerplay. Med to og et halvt minut igen tog cheftræner Thor Dresler timeout, og William Rørth blev kort efter erstattet med en markspiller. Rødovre blev aldrig farlige i slutsekunderne, og Esbjerg kunne dermed rejse hjem med alle tre point.

Herlev kom for sent i gang, White Hawks vandt fortjent Åbent hus i VinMedKant Arena