Gæsterne var klart skarpest i Frøs Arena og tog sæsonens første sejr over rivalerne

SønderjyskE-Esbjerg Energy 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

3700 tilskuere dannede en festlig ramme om rivalopgør i Syddanmark, da SønderjyskE tog imod Esbjerg Energy torsdag aften. Til trods for indikationer fra Mario Simioni om at flere af holdets skadede spillere ville være retur i aften, så var samtlige skadede spillere fortsat ude af truppen.

Men også udeholdet var uden et trekløver i aftenens match, og de decimerede trupper afholdt ikke begge mandskaber fra at levere en underholdende Nytårskamp i Vojens.

SønderjyskE startede opgøret bedst, men Esbjerg kom stærkt igen og viste i kampens sidste halvdel den nødvendige skarphed, som sikrede alle tre point og ikke mindst håneretten mod sønderjyderne.

Masser af fart og intensitet fra første sekund i Frøs Arena. Bare seks sekunder gik der, før Charlie Combs fik chancen efter en sløj pasning fra gæsterne.

Spillet bølgede frem og tilbage. Og kort efter var det Andreas Grundtvig, der testede Patrick Galbraith. Der var fart i jernene, men skarpheden manglede. For chancer var der nok af. Mathias Seldrup måtte diske op med flere gode redninger og Patrick Galbraith måtte nærmest stå på hovedet midtvejs i perioden, da gæsterne sværmede om hjemmeholdets mål.

Den rutinerede keeper havde desuden marginalerne med sig, da Gilling nogle minutter senere missede det helt åbne mål. Mathias Seldrup gav en farlig retur, men Lavoies afslutning strøg over tværstangen.

Med fire minutter på klokken, blev matchens første udvisning tildelt udeholdet. Hjemmeholdets power play var imidlertid ikke noget at skrive hjem om. Fejlpasninger og en offensiv vestjysk boks gjorde at der intet nævneværdigt kom ud af overtallet. Men kort efter Simon Grønvaldt var tilbage fra straffeboksen, var sønderjyderne alligevel tæt på.

Daniel Kønigs afslutning sad imidlertid lige i favnen på Seldrup. Derfor blev det ved 0-0 efter tyve minutters medrivende isdans.

Anden periode startede med en stor chance til Travis Brown, men pucken røg akkurat forbi stolpen. SønderjyskE bød straks efter også ind på føringsmålet. Daniel Kønig gled ind i zonen, men Seldrup fik afværget. En udvisning til Rasmus Bjerrum gav nyt overtal til værterne, men atter engang blev det ikke rigtig farligt foran gæsternes mål.

Hjemmeholdet bevarede dog momentum i minutterne efter overtallet, hvor Villiam Haag havde en fin mulighed og hvor Mike Little helt fri midt for mål burde have bragt sit hold i front, men slet ikke ramte inden for rammen.

De første ti minutter af perioden tilhørte værterne. Men midtvejs kom så føringsmålet. Og det var gæsterne, som slog til lidt ud af det blå. Alex Lavoie fik driblet sig selv rundtosset i offensiv zone og Gilling snuppede snarrådigt pucken fra ham.

En mønsterkontra fra Esbjerg og Andreas Grundtvig, der har for vane at score mod sønderjyderne, svigtede heller ikke denne aften. Iskold eksekvering af udeholdet.

Nu overtog Esbjerg styringen og sønderjyderne hang en skøjte bagefter. Jeff King var tæt på at fordoble føringen skiftet efter, men i første omgang slap værterne med skrækken. Gæsterne pressede på. Daniel Galbraith fik muligheden for at cleare zonen. Backen blev dog ganske enkelt skubbet væk, inden han fik skiven ud af zonen og det blev indledningen til et tungt Esbjerg-pres.

SønderjyskEs kæde blev fanget inde i et meget langt skift, og til sidst måtte de kapitulere mod et smart agerende udehold. Jeff King med en afslutning højt i målet bag Galbraith. 2-0. De to hold skøjtede til pause.

Hjemmeholdet, der nu var uden scoringer i seks perioder i træk, og i alt blot to scoringer de seneste ni perioder, skulle finde noget skarphed frem i tredje periode, hvis de skulle stikke en kæp i en velsmurt vestjysk ismaskine. Og sønderjyderne prøvede da også at jagte en tidlig reducering, men da Daniel Galbraith var stødt langt med frem efter en afslutning fra Nikolaj Krag, blev hjemmeholdet igen fanget i gæsternes kontra-maskine.

En hurtig pasning på tværs og så smed Søren Nielsen pucken stensikkert i rusen. Det lignede afgørelsen på matchen. Værterne prøvede en sidste offensiv satsning og burde også være kommet på tavlen, da man i samme skift fik tre store chancer. Den største tilfaldt Nicolai Bryhnisveen, men ingen scoring.

Det blev dog nordmanden, der fik sat hjemmeholdets enlige pind denne aften. En hammer der strøg mellem benene på Seldrup, gav et strejf af håb med seks minutter tilbage. En udvisning til Anders Biel tre minutter før lukketid lagde dog en naturlig dæmper på det håb om point.

Derfor kunne Esbjerg cruise sejren i land og tage håneretten med hjem i bussen til det vestjyske. Tredje hjemmebanenederlag i træk til SønderjyskE, der ganske vist er hæmmet af skader, men også i den grad mangler skarphed pt.

Lyspunktet hos sønderjyderne var Patrick Galbraith, der leverede flot i målet. Hos Esbjerg var der langt flere plusser i bogen. Seldrup var en solid og meget sikker sidste skanse.

Jeff King var stærk på pucken og viste fornemt overblik, og også Gilling og Andreas Grundtvig var særdeles stærke aktører. I morgen venter andendagsgildet i Esbjerg, og det må være med de selvtillidsfyldte vestjyder i favorit-rollen, mod et sønderjysk mandskab, der har ramt et markant formdyk omkring jul og nytår

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Odense Herning vandt igen-igen over Odense