Det lignede længe en aften hvor Odense kunne bryde forbandelsen og tage den første sejr i Herning siden 2017, men Herning ville det anderledes. Marinaccio blev helten i straffeslag og afsluttede en underholdende topkamp i Herning.

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 3-2 (0-1)(1-1)(1-0)(1-0)

Til aftenens kamp fik Herning tiltrængt forstærkning af Mathias From og Lukas Bang, der altså gjorde Phil Marinaccio og Miska Humaloja selskab på listen over tilbagevendte spillere i denne uge.

Udover dette har klubben også fundet den længe ventede erstatning for Petter Hansson i form af canadiske Gordon Ballhorn, der kommer til fra slovakisk ishockey.

Kampen startede med en god chance til Rasmus Simonsen, der dog ikke fik ramt målet i situationen. Joachim Linnet fik værternes første chance, men Stefanos Lekkas var klar fra start.

Spillemæssigt var de to hold ganske lige, men de fleste chancer faldt ud til Hernings fordel. En fejl af Brien Diffley gav Brett Perlini chancen, og det var en decideret vanvittig refleks den lille keeper hev op af ærmet. Stærk aktion af Lekkas, der sæsonen igennem har markeret sig som en af ligaens bedste.

Joachim Linnet havde endnu et godt forsøg og også Jakob Jessen fik sendt en stærk afslutning på mål. Lekkas så ikke skuddet, men fik alligevel sendt pucken ud i hjørnet.

Lukas Lundvald fik kampens første udvisning og fire sekunder senere fulgte Christian Mieritz trop da han vippede pucken over glasset. Herning bravt kæmpende, men seks sekunder før tid kunne Markus Jensen sende pucken i nettet på et smukt oplæg fra Sebastian Ehlers.

Dramatisk 2. periode

Anden periode startede ud i samme spor som den første. Odense fik periodens første store chance som Mac Carruth dog fik afværget. Joachim Linnet bød igen ind med midtjydernes forsøg, der igen blev afværget af Lekkas.

Mads Christensen viste lidt senere lækre hænder da han stille og roligt broderede sig igennem gæsternes defensiv, men han overplacerede akkurat med baghånden.

Der var i det hele taget rigtig god hockey de fremmødte tilskuere blev vidne til denne aften, og ikke mindst udligningen fra Blue Fox var høj klasse. Mathias From blev sat perfekt op af Marinaccio der i stedet for afslutningen lagde en ægte "russer-pasning" på bladet af Miska Humaloja. En storspillende Lekkas var spillet helt væk denne gang.

Radim Piroutek var millimeter fra at give Odense føringen tilbage med et skud på overliggeren, og kort efter smækkede Oliver True skiven på stolpen. Marginalerne med Blue Fox i disse minutter.

Phil Marinaccio fulgte trop i den anden ende med sit eget forsøg på stolpen - det var ikke til at forstå stillingen var 1-1 i Herning.

Lukas Bang plantede en hård tackling på Wes Michaud, og dommerkvartetten skønnede efter lange samtaler, at straffen skulle være to minutter for charging.

Herning klarede denne gang frisag, men Wes Michaud fik kort efter sendt 2-1 målet på tavlen. Turen rundt om målet blev afsluttet af et kort aftræk op i det lange hjørne. Flot aktion af Michaud.

Blue Fox blev også ramt af kampens fjerde udvisning, men det blev ved den ene scoring til Odense i denne periode.

Overtime en realitet

Blue Fox fik kørt de sidste sekunder af udvisningen af klokken inden jagten på udligningen kunne gå ind. Lukas Lundvald havde hurtigt øje på muligheden, da William Lund stod klar på bagerste stolpe. Lekkas gik akkurat tilpas langt ud af målet og forhindrede pasningen i at nå frem.

Herning fik hurtigt flere gode chancer, og Lekkas måtte hive en dobbeltredning frem. Det gjorde han med bravur da både Dzerins og Mads Christensen blev afvist.

Phil Marinaccio rev et håndledsskud forbi den fjerneste stolpe kort efter, og en udligning hang så småt i luften. En overrasket Morten Poulsen nåede alligevel ikke at reagere på den returpuck, der lidt uventet landede lige foran et halvtomt mål.

Udligningen faldt godt halvvejs i perioden. Patrick Madsen klappede resolut til pucken fra blå linje, og denne gang nåede Lekkas ikke ned i tide. 2-2.

Efterfølgende udviklede kampen sig en smule mere taktisk og begge hold med øget fokus på at undgå fejl. Med lidt over seks minutter tilbage fik Odense deres første udvisning. Mads Christensen var tæt på at slå en retur i nettet, og også Brett Perlini havde chancen på returen fra endebanden.

Odense overlevede og publikum indstillede sig så småt på en overtid i overtime. Odense fik et par sporadiske chancer i slutminutterne inden den ordinære spilletid altså løb ud.

Igor Merezhko ramte stolpen, men også straffeslag måtte tages i brug for at kåre en vinder. Phil Marinaccio afgjorde en festlig aften da han som den eneste fik pucken i nettet. Helt i orden, at den tætte kamp blev afgjort "fra pletten".