Emil Marcussen matchvinder for Pirates

Herning Blue Fox-Aalborg Pirates 0-2 (0-1,0-0,0-1) Formkurverne fortsætter for Herning Blue Fox og Aalborg Pirates i Metal Ligaen. Hjemmeholdet tabte sin fjerde kamp i træk, mens Aalborg Pirates nu har fået 15 point i de sidste fem kampe. Det betyder, at nordjyderne øger sit forspring i toppen af Metal Ligaen.

Aalborg fik ligeledes revanche for nederlaget i den omvendte kamp, og er i den grad kommet bedre over mange skader end aftenens modstander fra Herning, der ellers var blevet forstærket af svenske Petter Hansson.

Han blev centrum for en kontroversiel situation, da han i anden periode blev tacklet højt - det lignede grangiveligt, at han blev ramt direkte i hovedet - af Daniel Madsen fra Aalborg, der slap for tiltale. Det var heldigt for Madsen, der i situationen derefter fik en hård medfart af Mark MacMillan.

Hernings bedste periode var første, hvor hjemmeholdet skabte mange gode muligheder og sad fornuftigt på sagerne. Men George Sørensen var stensikker i Pirates-buret og lukkede af for flere store Herning-chancer.

Til gengæld var Aalborg det eneste hold, der scorede. Daniel Madsen brød igennem midt i Hernings zone og lagde pucken ud til Emil Marcussen, der tæmmede pucken med skøjten og efterfølgende huggede til i en fart. Skiven strøg gennem benene på Simon Nielsen, der burde have lukket af.

Herning havde en vanskelig aften, og symbolet på den situation var, da Brodie Dupont slap fuldstændig fri foran George Sørensen, der blokerede forsøget. Derefter svandt kræfterne i Hernings offensiv, der var helt tandløs i tredje periode, hvor Aalborg forsvarede med kløgt.

Ben Cooper tog timeout i slutfasen, Aalborg snuppede pucken i en fart og Josh MacDonald kunne skøjte ned mod det tomme bur og afgøre kampen definitivt.