Dystre udsigter i Schweiz, hvor ishockeyklubberne i NLA for længst har droppet sæsonstart 1. september

Også i en Europas mest pengestærke ligaer, National League A i Schweiz, kæmper man hårdt for at få tingene til at hænge sammen. Og snuden vendte i den grad nedad, da epidemiologen Marcel Tanner, som er med i det schweizisiske corona-task force, for få dage siden forudsagde, at man tidligst i sommeren 2021 kunne forvente koncerter og fodboldkampe med tilskuere, som "i de gode, gamle dage."

Sådanne forudsigelser får naturligvis sportsklubberne til at bæve - også i den schweiziske ishockeyliga, National League A, hvor avisen Neue Zürcher Zeitung straks efter Tanner forudsigelser fik hockeyfolk til at kommentere på sagen.

- Hvis det bare bliver i nærheden af det, så betyder det et farvel - ikke blot til de enkelte klubber, men til hele ligaen, siger National League-direktør Denis Vaucher til avisen. 

- Vi kan ganske enkelt ikke spille en hel sæson uden tilskuere. Det ville få en kaskade af negative konsekvenser. Ikke kun os, men også fansene, tv-udbyderne, sponsorerne og medierne ville blive ekstremt hårdt ramt, siger han. 

- Man skal se på det, som når man afslutter tegningen af en forsikring. Vi må stille os selv spørgsmålet om, hvor meget stabiliteten i vores sundhedssystem er værd. Er vi klar til at ofre hele vores og samfundets økonomi for det, siger han. 

Dermed er diskussionen altså på samme niveau lige nu i Schweiz, hvor aviserne også holder øje med, om folket holder afstand, vasker hænder og hvad der ellers skal til for at holde smitten nede. 

 Schweizerne har flere scenarier på plads. 1. januar er seneste sæsonstart, og er man ikke i gang 1. december, er det ikke muligt at spille alle planlagte spilledag. 

- En aflyst sæson 2020/21 vil betyde en konkursbølge i schweizisk ishockey. Alle kontrakter og spillerindkøb bliver ligegyldige og vi har intet andet at gøre end at starte helt forfra på et blank stykke papir, siger ligadirektøren Denis Vaucher til Neue Zürcher Zeitung. 

 


E-NHL: Herlev tabte begge sine premierekampe Herlev Eagles E-Sport: Danske Martin med masser af spilletid - Herlev-premiere i aften