Christopher Frederiksen nåede blot at spille syv i kampe i den franske liga for Amiens, men den dygtige center - der netop er meldt officielt tilbage til Frederikshavn - har på ingen måde været utilfreds med opholdet i Frankrig.

Men besværet med at leve under pandemien kombineret med familiære årsager, sender ham tilbage til barndomsklubben, siger han i pressemeddelelsen fra White Hawks.

- Det kommer ikke som nogen hemmelighed at vi selvfølgelig også har været underlagt Covid 19 i Frankrig, såvel som I andre har i Danmark. Vi har i en længere periode kun måtte forlade hjemmet i én time i døgnet. Det har haft store konsekvenser for ishockeyen dernede, som aldrig rigtig kom i gang. Men når det så er sagt, har vi i den nærmeste familie været præget af flere dødsfald og alvorlig sygdom det sidste års tid. Det har kostet mange søvnløse nætter, og sat samvittigheden på prøve. Senest ramte det et nært familiemedlem, som siden d 1 januar har været indlagt på intensiv afdeling, og det var bare dråben, lyder det fra Frederiksen.

Han har været glad for at være i Frankrig og fortryder ikke, at han greb muligheden. 

- Amiens har været en kæmpe oplevelse, både for mig og min lille familie, og helt sikkert noget jeg ikke vil udelukke i fremtiden. De har haft stor forståelse for min situation, og der skal lyde en kæmpe tak til både folk på, bag, og omkring isen. Det har været en fornøjelse.

- Jeg glæder mig til at trække White Hawks trøjen over hovedet igen, og ser frem til at lære de nye på holdet at kende. Jeg forventer, og håber, vi kan nå langt i år. Men lige nu glæder jeg mig bare allermest til at kunne fokusere på ishockey, tæt på familien, og med ro i sindet, siger Christopher Frederiksen, der forventes at debutere på fredag. 


Herning-veteraner ivrige efter at komme i kamp igen FREDERIKSEN vender hjem til Frederikshavn