Tuomas Vartiainen skal score mål for vestjyderne

Den 26-årige finske forward, Tuomas Vartiainen er ny Energy-spiller.

- Jamen, jeg tror snart, at han ankommer til byen. At hente nye spillere er altid spændende og vi er spændte på at se Tuomas. Vi har brug for spillere der kender vejen til netmaskerne. En enkelt skade ser ud til at trække lidt ud og en anden spillers skade tager også lidt tid, så det bliver rart at få en ekstra spiller ind, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det er jo tydeligt, at vi i de første kampe har haft svært ved at score på trods af mange chancer. Vi har meget spil, men uden mål er det svært at få lukket kampene. Tuomas kommer fra en stærk liga og har vist, at han kan score, så vi har grund til at tro, at han er en del af løsningen på udfordringen med at score mål.

Tuomas Vartiainen har optrådt i den bedste finske række Liiga, hvor det er blevet til mere end 180 kampe. Samtidigt har den 177 cm høje finne spillet tæt på 100 kampe i Finlands næstbedste række Mestis. I de tre seneste sæsoner har Tuomas Vartiainen repræsenteret KaiPa.

- Vores nye forward har med sine 26 år en god alder. Han har afprøvet sit talent i finsk ishockey, men ville sandsynligvis have en større rolle. Det er lettere at få lov til at spille powerplay og undertal i den danske Metal Liga. Så Energy kan blive en frisk start for ham.

- I Energy søger vi ikke spillere, der bare vil tjene lønnen, se nye lande og byer. Vi ønsker ambitiøse og sultne spillere, der gerne vil afprøve talentet. Ifølge vores referencer er han talentfuld og hårdtarbejdende, hvilket de mange kampe på højt niveau i Finland bekræfter, slutter Energy-coachen.

Tuomas Vartiainen spiller med højrefatning på staven og er fra byen Oulu i den nordlige region Norra Österbotten. En by med godt 200.000 indbyggere.


OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs Felix Scheel skifter til schweizisk ishockey