Stor finne skal skabe plads i modstandernes zone

Rygterne var løbet i forvejen, men nu er det en realitet: Jonne Virtanen, næsten to meter høj, forstærker Herning Blue Fox-angrebet - foreløbig frem til nytår. Kontakten mellem parterne kom i stand, da de to klubber Herning Blue Fox og TPS Turku spillede testkamp lige før sæsonen. Kort efter tog Virtanen og TPS afsked med hinanden, ifølge Hernings pressemeddelelse, fordi Turku ville implementere en ny spillestil.

Der var ikke plads til den 31-årige angriber, der siden har spillet gratis for den lille klub i Turku, TuTo, der spiller i den næstbedste række i Finland, Mestis. 

Blue Fox præsenterer ham således i sin pressemeddelelse: 

31-årige Jonne Virtanen bliver med sine små to meter og 118 kg et massivt bekendtskab for alle spillerne rundt omkring i ligaen.

Jonne har spillet mere end 600 kampe i den bedste finske liga, de sidste fire af dem har været i klubben TPS Turku, to af dem som assisterende kaptajn for holdet. Han er typen der lynhurtigt vinder hjerterne hos hjemmeholdets fans, og da TPS valgte en anden opbygning af mandskabet, så åbnede muligheden sig for en helt fantastisk tilføjelse for blårævene.

De midtjyske ishockeyfans kommer til at se en rigtig stor spiller der er i stand til at sætte gode tacklinger, er virkelig stærk ved banden og foran målet. På trods af sin størrelse har han en rigtig god teknik, og så er han generelt bare en spiller med meget karakter, der altid står op for holdkammeraterne.

Sportschef Martin Struzinski har fået et rigtigt godt forhold til den finske klub, og da han øjnede muligheden for angriberen, som han lagde specielt meget mærke til under træningskampen mod Blue Fox, kunne han ganske enkelt ikke lade chancen passere.

- Vi har på intet tidspunkt i denne sæson været fuldtallige, hvilket også har været én af bevæggrundene for, at vi nu vælger at reagere, ved at knytte mere bredde og top til holdet og så øger vi naturligvis på den måde også konkurrencen på holdet. Aftalen er kommet på plads via vores gode samarbejde med TPS Turku.

- Klubben var tidligere i denne sæson på træningslejr i Herning, og her stiftede vi første gang bekendtskab med Jonnes kvaliteter. Jonne er en fysisk stærk center, som er kendt for at vinde mange nærkampe og faceoffs, og som uden tvivl vil kunne supplere og styrke vores nuværende trup med de spidskompetencer han besidder. Vi ser derfor meget frem til, at få Jonne Virtanen i kamp snarest muligt, så han kan hjælpe holdet med at vinde ishockeykampe, siger sportschef Martin Struzinski i pressemeddelelsen. 

Om Virtanen debuterer i morgen i Rødovre, melder Herning ikke ud omkring, men mon ikke det er målet for midtjyderne at have forstærkningen med midt i en presset tid?  


Scheels hånd er brækket: Misser braget i morgen UGENS HOLD PÅ METALLIGAEN.DK - se hvem der er med