Første møde mellem de to klubber i playoffs daterer sig helt tilbage i 1988/89-sæsonen

Så er der DM-finale igen.

Og vi selvfølgelig en tur tilbage i historien for at finde ud af, hvordan finalisterne Herning og Aalborg har klaret sig i de indbyrdes serier, når der har været spillet "bedst af tre, fem eller syv". 

Vi ruller en tur tilbage til 1988/89-sæsonen for at finde den første serie mellem Herning og det daværende AaB Ishockey. 

Dengang var det såre simpelt: Bedst af tre kampe. 

AaB Ishockey vandt to dramatiske kampe: 5-4 hjemme og 6-5 ude over Herning og tjente på den måde en DM-finale mod Frederikshavn. Den vandt FIK'erne med 2-0 i kampe.

Vi skal helt frem til 2003/04, før de to hold igen traf hinanden i slutspillet. Det var samtidig indledningen på den æra, hvor Herning og AaB tørnede sammen år efter år i dramatiske serie. Det forår var ingen undtagelse. Herning bragte sig foran 2-1 i serien mod Heinz Ehlers og co., men aalborgenserne vandt de næste tre kampe.

Det var en hidsig og fysisk meget hård "old school"-serie, der blev lukket i kamp seks i en kogende skøjtehal i Samsøgade med en 2-0-sejr til Aalborg.

Både i 2005 og 2007 mødtes de to hold i finalen. Og mens 2007 var en relativ let sag for Herning med 4-1 i sejre, så var 2005-serien en bitter pille at sluge for Aalborg, der førte 2-0 i kampe, inden Herning vendte og vandt TRE sejre i overtid på stribe. Så var tanken tømt hos AaB'erne, der indkasserede et 0-4-nederlag hjemme i Samsøgade. 

Her var den nu tidligere landsholdsmålmand Simon Nielsen i hovedrollen, og det var sæsonen med det legendariske Jacek Nowakowski/Todd Simpson-slagsmål og dommer Bo Andersen med fuldt styr over sagerne i kamp to i finaleserien. Det var vilde tider. 

I 2008/09-sæsonen ekspederede Herning AaB Ishockey ud af kvartfinalerne med en sikker 4-1-seriesejr, mens det sæsonen derefter var AaB's tur til at vinde 4-1 - denne gang i semifinalerne. 

Og så ramlede de to hold altså igen sammen i en finale i 2017/18-sæsonen, hvor Aalborg - nu Pirates - endelig fik brudt forbandelsen og tog mesterskabet til "Nordens Paris" igen. 

Anført af Julian Jakobsen vandt Pirates 4-1 og skabte folkefest og forløsning i Gigantium, også aftener, man stadig husker i Aalborg med stor glæde. 

Året efter mødtes de to mandskaber i kvartfinalen, som Aalborg stille og roligt sejlede hen over med 4-1. 

Det samlede regnskab:

Finaler: Herning-Aalborg 2-1

Semifinaler: Aalborg-Herning 3-0

Kvartfinaler: Herning-Aalborg 1-1

I alt altså fem seriesejre til Aalborg/AaB og tre seriesejre til Herning.

Vi er klar til den niende serie, startende på fredag! 


Bronzekamp: Mathias Seldrup vil stå med et smil til sidst Peter Fredberg bliver sat på et svært job