To hurtige scoringer i tredje periode afgjorde for Rungsted

Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs 4-1 (0-0,2-1,2-0) Rungsteds danske mestre er på sejrskurs. For fjerde gang på stribe vandt nordsjællænderne og ligner nu meget farlig omgang i en eventuel kvartfinale, hvis formen holder frem til marts.

Efter en målløs første periode var det Rungsteds powerplay, der kom i fokus i løbet af anden periode. På godt og ondt.

Først var Frederik Bjerrum på pletten i overtal efter fem minutter, med en række fine driblinger, men bøtten vendte, da undertalseksperterne fra Odense udlignede shorthanded ved Henry Hardarson. Frederik Bjerrum mistede pucken såmænd.

Kort efter Hardarsons scoring, røg Nicolai Weichel i udvisningsboksen.

Rungsted udnyttede muligheden til at gå ind til pauseføring. Marcus Olsson afsluttede en række fine kombinationer og Rungsted gik til pausen med føring på 2-1. Og i øvrigt med Nichlas Hardt tilbage i opstillingen.

Det blev en drømmestart på tredje periode for Rungsted - troede hjemmeholdets fans og spillere Mattias Persson og Hampus Gustafsson ping-pongede sig gennem tæt trafik, og Gustafsson skovlede pucken ind i to forsøg. Men dommerne vurderede, at han slog ind i hjelmen på Odense-målmand Perhonen.

Målet annulleret og en skadet Perhonen blev erstattet af Albert Adamsen. Stadig 2-1.

Kort efter var Topi Piiponen tæt på udligning for fynboerne, der i det hele taget havde bedst fat i en tredje periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Både Kolpannen - han finder formen - og Adamsen leverede et par gode redninger.

Erik Hjalmarsson leverede fremragende coaching ved at tage en timeout midt i perioden. Det helt konkrete resultat var to scoringer, der leverede afgørelsen på kampen.

Først klappede Morten Jensen et slagskud ind på en firsttimer og scorede sit sæsonmål nummer 12. Er der en "taxisquad" til OL-holdet må Morten Jensen være med. Derefter fik Hampus Gustafsson endelig lagt en puck ind og satte 4-1-målet for hjemmeholdet.