Klubberne fra de to byer er kun stødt ind i hinanden to gange i historien

Det er to ishockeybyer med en lang tradition, der mødes i den kommende finale om DM-titlen. 

Men klubberne fra Aalborg (AaB, AIK, Aalborg Pirates) og Rungsted (Rungsted og Nordsjælland) er yderst sjældent stødt på hinanden i slutspilsserier.

Og når det er sket, har Aalborg haft overhånden. 

De to hold har spillet en bedst af tre-serie tilbage i 1984, mens det var bedst af syv i foråret 2006.

Tilbage i 1983-84-sæsonen vandt AaB Ishockey serien med 2-0. 5-2 hjemme i Aalborg og 7-6 i Hørsholm. AaB tabte finalen mod Herlev, mens Rungsted endte med at vinde bronze efter sejre over Rødovre.

Vi er tilbage i en epoke, hvor spillere som Ray Casey, Per Viggo Jakobsen, Søren Huus og Jens Carlsen satte accenterne hos nordjyderne, mens Rungsted spillede med Pekka Santanen, Per Holten Møller, Jesper Hviid, Kjeld Petersen og andre fine koryfæer fra svundne tider.

I de her Corona-tider er det interessant at se tilbage på semifinaleserien i 2005/06-sæsonen. 

Her valgte AaB Rungsted i semifinaleserien. AaB Ishockey havde vundet 4-2 over Rødovre i kvarten, mens Nordsjælland Cobras havde slidt sig gennem syv hårde kampe mod Frederikshavn.

Den kamp havde taget så hårdt på Rungsted-truppen, at en influenzaepidemi havde bredt sig i truppen, hvilket svækkede Rungsted-mandskabet fuldstændig og gav førsteholdsspil til adskillige spillere, der under normale omstændigheder ikke ville have spillet i en DM-semifinale. Rungsteds hjemmeside fortæller historien om slutspillet: 

"Igen var Frederikshavn på sikker kurs mod semifinalen, da de denne gang var foran med 3-1 i kampe. Med ryggen mod muren rejste Rungsted sig dog og vandt kamp fem med hele 6-0 og kamp seks med 3-1 og i kamp 7-gyseren kunne en fyldt Rungsted Skøjtehal eksplodere ved slutsignalet og 3-2 til Rungsted over Mike Grey og co. Målene scoret af Daniel Wallin, Kasper Degn og Andreas Sabroe.

Desværre ramlede holdet ind i en solid omgang influenza i semifinaleserien.

Ikke mindre end 17 spillere meldte afbud til en legendarisk kamp to i serien. Spørgsmålet er, om det nogensinde er sket før i en rimeligt stor liga i verden. Det er i hvert fald aldrig sket i Danmark hverken før eller siden.

Seks markspillere og en målmand blev sendt til Aalborg, og kun tre af spillerne, Kasper Weis, Morten Dahlmann og Nick Samsøe, spillede ellers fast med holdet. At kampen kun sluttede 8-1 var vist udelukkende fordi AaB følte medlidenhed og kun spillede i første gear.

Rungsted vandt den efterfølgende kamp på enorm vilje og fight, men spillet var reelt ovre og AaB vandt 4-1 i kampe, hvorefter Herning tog bronzemedaljerne for snuden af nordsjællænderne."

Pirates altså i historisk føring. 2-0 "i serier", 6-1 i kampe. 

 


CHL-plads på spil i finalen, taberen også ud i Europa LUKAS BACH NIELSEN og Marcus Pedersen klar for Odense til næste sæson