Aalborgs offensiv fik hul på bylden i aften

Aalborg Pirates - SønderjyskE 6-1 (2-1, 2-0, 2-0) Tirsdag aften skulle to af de kommende deltagere ved weekendens Final4-stævne teste formen af. Aalborg Pirates tog mod SønderjyskE i en kamp mellem to hold i hver sin ende af formbarometeret. Aalborg har kun fået fire point i de seneste syv kampe, mens SønderjyskE ligger i toppen med 16 point i de seneste seks kampe; de point, som SønderjyskE har sat til, har været mod netop Aalborg.

I aften fik Aalborg den perfekte generalprøve på Metal Final4 med en sikker 6-1-sejr over gæsterne fra Vojens.

Til kampen var Aalborg uden Sebastian Bergholt og Martin Højbjerg, mens papirerne var gået i orden på Ben Duffy, mens SønderjyskE stadig var uden Matt Prapavessis, Victor Rollin Carlsson, Daniel Nielsen, William Boysen og Anders Biel.

SønderjyskE havde fået Anders Førster tilbage efter skade, men i stedet var Anders Biel noteret på skadeslisten.

Det var tæt på, at Aalborg kunne have fået en dårlig start på kampen, da Pierre-Olivier Morin tog kampens første udvisning allerede indenfor det første minut. Dog kom SønderjyskE ikke frem til store chancer. Aalborgs nye spiller, Ben Duffy, var flere gange tæt på, og i starten af perioden skød han lige på Henriksen, der startede for SønderjyskE.

SønderjyskE kom igen i overtal, men Aalborgs defensiv blokerede flot på skuddene, dog var Brendan Harms tæt på, da han spadserede gennem Aalborgs defensiv, men chancen blev sendt ved siden af mål.

Så var det Aalborg til at få et mindre overtag på spillet, hvilket Pierre-Olivier Morin udnyttede til at score til 1-0 og cirka et minut senere blev det til 2-0, da Carl Neill modtog pucken, som han sendte gennem trafikken til 2-0. Efter to mål på tre skud, så var arbejdsdagen over for Nicolaj Henriksen, og i stedet kom Patrick Galbraith ind.

Aalborg fik et par muligheder i powerplay uden at man dog kunne udbygge føringen, hvor Ben Duffy var tættest på, da han driblede gennem SønderjyskE defensiven, men sendte pucken på ydersiden af stolpen. Aalborgs powerplay var heller ikke just sprudlende, da Aalborg igen kom i overtal, hvor det var Mikkel Højbjergs skud på overliggeren, der var tættest på at udbygge føringen.

Mads Eller vandt kapløbet med en træt Carl Neill, og fik slået til pucken, så den gik ind via stolpen, og han bragte SønderjyskE tilbage ind i kampen.

2-1 til Aalborg efter 1. periode var dog fortjent efter spil og chancer.

Aalborg fik den perfekte start på 2. periode, da man kom i powerplay, og Mikkel Højbjerg kunne sende pucken i nettet bag Galbraith. Målet kom på en retur efter et skud fra MacDonald, som Galbraith kunne sætte benskinnen på.

Aalborg fik igen chancen i powerplay, men det lykkedes ikke denne gang at udbygge føringen yderligere. Aalborg skabte en del chancer, og holdt SønderjyskE fra at komme i nærheden af George Sørensen i den anden ende.

Mikkel Højbjerg havde muligheden for at bringe Aalborg på 4-1, men Patrick Galbraith fik samlet benskinnerne og hævet dem, så han fik ram på pucken. Aalborg skulle dog ikke snydes for målet til 4-1, omend det var et af de heldige. Josh MacDonald sendte pucken mod mål, og ville have gået omkring en meters penge forbi mål, men den ramte Daniel Galbraith på skøjten og trillede i mål.

SønderjyskE fik et par powerplays mod slutningen af perioden, hvor de kom til nogle skud og fik lagt pres på George Sørensen.

4-1 efter 2. periode kunne man ikke sige noget imod.

SønderjyskE kom ud til 3. periode med mere fart i skøjterne. Gæsterne jagtede den tidlige scoring, der kunne have bragt dem tilbage i kampen, og Emil Bejmo var også tæt på, men han sendte den på stolpen.

Aalborgkæden med MacDonald, Kabanov og Morin så ud til at gøre lige, som det passede dem i offensiv zone, hvor de skøjtede rundt om SønderjyskEs spillere. Det gav dog ikke mål, men det så ud til at tage modet fra SønderjyskE.

Begge hold fik en udvisning, og det blev fire mod fire, hvor Lasse Bo Knudsen tog løbet mod mål, mens Martin Lefebvre kom i anden bølge, og ingen samlede ham op, og han kunne sende pucken i nettet til 5-1. Det var afgørelsen af kampen, hvor SønderjyskE gik helt ned.

SønderjyskE var tæt på at reducere, mens Martin Eskildsen sendte pucken i sidenettet, hvor han havde næsten tomt mål efter godt forarbejde fra Brendan Harms.

Kort efter blev det også til 6-1, hvor det igen var MacDonald, der var på spil, og til sidst endte pucken ved MacDonald, der hamrede pucken i nettet.

SønderjyskE var tæt på en reducering ved Steffen Frank, men George Sørensen kom godt ud af målet og fik reddet skuddet.

Tiden løb af uret, og Aalborg fik en god kamp op til semifinalen ved Metal Final4, mens SønderjyskE har noget, der skal forbedres inden deres semifinale mod Rungsted Seier Capital.

BILLEDER: SKARPE SKUD fra Rødovre-Esbjerg Intens kamp endte med Herning sejr på 4-2