Herning Blue Fox sejrede på ny da Herlev lagde vejen forbi. En stærk første periode var nok for hjemmeholdet i en fysisk affære.

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 4-2 (3-1, 0-0, 1-1) Efter sejren over Odense søndag, fik Herning igen has på et af holdene fra den nedre del af tabellen. I aften vandt Blue Fox over ørnene fra Herlev, der ellers stred godt imod denne tirsdag aften.

Herning fik en perfekt start på kampen. Da førstekæden første gang trådte på isen gav det værterne en tidlig scoring til 1-0. Cam Brace passede fra sin position bag mål ind til Brodie Dupont som konsekvent huggede pucken i nettet.

Herning blev ved at trykke på i de efterfølgende minutter, men Herlev kom frem til en god chance på en omstilling. Joseph Jonsson havde et herligt ridt op i banen, men afslutningen savnede den sidste præcision.

Mark MacMillan har kæmpet en smule med at finde formen efter sin skadespause, og han formåede ikke at passere Emil Jidskog i gæsternes mål på en friløber.

Kristian Jensen viser til gengæld en stigende form for Blue Fox, og han var på pletten igen denne aften. En tilfældig puck endte  lige på bladet, og efter en hurtig vending på skøjterne blev pucken lidt overraskende sendt mellem benene på Jidskog.

2-0 til hjemmeholdet som så ud til at have høstet lidt selvtillid i den forgangne weekend.

Herlev fik reduceret efter et større klumpspil hvor pucken lå fri i målfeltet for til sidst at blive trykket det sidste stykke over stregen. Backen Lasse Mortensen blev noteret for scoringen.

Perioden så ud til stille at løbe ud i sandet, men så dukkede Patrick Madsen pludselig op fra sin backposition. Han tog vejen ind mod  mål, og nede fra hjørnet var det såmænd backmakkeren, Nicolai Weichel, som smed pasningen på tværs af zonen.

Udvisninger og brusebad

Cam Brace fik i starten af anden periode kampens første udvisning, og det gav Herlev chancen for at slå hurtigt tilbage på måltavlen.

Ligaens måske farligste spiller i boxplay, Morten Poulsen, stak afsted og var uhyre tæt på at overliste Jidskog med et smart træk. Lillebror Anders Poulsen var heller ikke langt fra at sende returen i kassen.

En smule dramatik opstod da dommere Niclas Lundsgaard blev ramt af pucken i ansigtet, men han var heldigvis i stand til at skøjte videre kort efter.

En svagt spillende Mads Christensen var ved at få held i sprøjten da hans afslutning fra distancen blev afrettet af en Herlev-spiller,  men endte med at hoppe forbi stolpen.

En grim tackling i ryggen på Petter Hansson gav Magnus Molge tidlig adgang til bruserne, og svenskeren måtte skøjte ud til tjek i Hernings omklædningsrum.

Herning spillede sig frem til store chancer, og særligt Markus Jensen måtte ærgre sig over et par store afbrændere. Petter Hansson var imidlertid tilbage, men spillet kørte uden spilstop og svenskeren kravlede derfor tilbage til sin holdkammerater i boksen.

Cam Brace listede en puck på stolpen, men Herlevs hårde arbejde holdt måltavlen i ro. Mads Christensen begyndte at røre på sig, og han tegnede sig for periodens sidste chance med en styring tæt under mål.

Kosmetisk reducering

Herning lagde for med en to mod en situation som Kristian Jensen dog aldrig fik gjort nok ved. Kort efter kunne han alligevel juble, da Anders Poulsen styrede en afslutning fra netop Jensen i kassen.

Mathias Bau satte en tackling nede i hjørnet, og det lignede noget nær sidste chance for Herlev hvis de ville gøre sig forhåbninger om et comeback i kampen.

Gæsterne formåede aldrig at blive rigtig farlige foran Simon Nielsen, og dermed så det ud til at Blue Fox kunne sætte den i cruise control herfra.

Alligevel fik Herlev reduceret med godt ti minutter tilbage. Endnu engang var det Lasse Mortensen som så ud til blot at lægge pucken på mål, og Simon Nielsen skulle ganske enkelt have reddet den puck. 4-2 og lidt spænding til slutfasen.

Tiden gik hurtigt videre, og så også ud til at løbe fra gæsterne. De fik dog endnu et powerplay med lidt over tre minutter tilbage, og Morten Poulsen strøg nok engang alene igennem, men måtte se pucken springe fra ham i afslutningsøjeblikket.

Alexander "Flash" Lindqvist fik en kæmpe chance midt for mål, men han fik ikke ramt inden for stængerne. En holdfejl af de store betød at Herlev ikke fik erstattet målmanden med en ekstra markspiller, og Herning holdt hele vejen hjem.

Før Metal Final4: Stærk Pirates-generalprøve, SønderjyskE fik klø Rødovre overraskede med stærk sejr over vestjyder