Esbjerg klare favoritter i Rødovre, men hjemmeholdet leverede en kæmpe indsats og snuppede alle tre point mod det stærke tophold

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 3-1 (0-0, 2-1, 1-0): Rødovre Centrum Arena lagde tirsdag aften is til det andet opgør i Metal Ligaen på fem dage, da hjemmeholdet tog imod topholdet fra Esbjerg. En umiddelbart stor mundfuld for Rødovre, der havde tabt de seneste fem kampe.

Men det skulle imidlertid vise sig, at Rødovre bestemt ikke ville lægge sig ned mod vestjyderne. Hjemmeholdet arbejdede stenhårdt; der blev fightet, sat fart og afsluttet mange gange. Stor indsats af John Muse i målet, der lukkede ned for gæsterne. Esbjerg havde rigeligt med chancer til point, men i aften slog tyrene tilbage efter en udfordrende tid.

Ganske lige indledning på matchen, hvor holdene så hinanden lidt an. Esbjerg med første powerplay, men gæsterne fik ikke skabt noget farligt i de to minutter. John Muse i målet og resten af Rødovre-spillerne fightede stort og reddede sig gennem.

Efter syv minutter røg den ene hovedommer, Rasmus Toppel, til tælling, og han måtte tilses af Rødovres læge i omklædningsrummet. Han var tilbage på isen kort efter. Et længere spilstop kom kort efter, da Esbjerg-målmand Thomas Lillie fik problemer med sin ene benskinne. Også han blev klar til at fortsætte på isen efter fem minutters ufrivillig pause.

Esbjerg havde nyerhvervelserne Jordan Smotherman og Shawn O’Donnell med for første gang i aften, og de udgjorde to ud af otte udlændinge i gæsternes to første kæder. Ganske stærk besætning af det formstærke mandskab.

Dylan Busenius fik pucken over stregen med fem minutter igen, men det blev korrekt afværget, da canadieren brugte skøjten tæt under mål.

Der var ganske fint tempo på spillet med forsøg i begge ender. Esbjerg med de største chancer, men John Muse lukkede flot af. Rødovre sluttede perioden i overtal, og Trevor Cheek kom nærmest med en styring sekunder før pausen.

Anden periode var kun 16 sekunder gammel, da Oliver Kjær sendte pucken ind ved nærmeste stolpe til 1-0. Og Rødovre skulle få muligheden for hurtigt at øge føringen. Gæsterne fik to udvisninger inden for et minut, men tyrene fik dog ikke omsat den store chance til scoring, selv om der blev givet dessiner af Thor Dresler i en timeout inden.

I den anden ende fik også Esbjerg chancen i powerplay, men Rødovre formåede at holde Jason Jaspers tropper fra de helt store chancer.

Kort efter var det Rødovres tur til overtalsspil, men det lignede ikke, at holdet skulle øge føringen. Alligevel slog hjemmeholdet til 16 sekunder før udløb. Det var Maksim Popovic, som fik slået pucken ind bag Thomas Lillie langs isen. Overraskende 2-0-føring til de rødblusede, der havde langt mere fart og vilje i forhold til sidste hjemmekamp.

Esbjerg fik reduceret med syv minutter til pause, da Jannik Christensen sendte pucken i netmaskerne på en retur til højre i slottet. Gæsterne i powerplay kort efter, men Rødovre lukkede effektivt af. Esbjerg i teten i slutminutterne, men Rødovre holdt føringen til pausen.

Ganske fint tempo og nerve i matchen fra begyndelsen af tredje periode med chancer i begge ender. Brett Welychka havde stor mulighed for hjemmeholdet, men Thomas Lillie fik flot blokeret.

Andreas Grundtvig kom alene med John Muse efter syv minutter, men den amerikanske målmand afværgede forsøget. Som hidtil i kampen blev der gået til stålet i nærkampene, ligesom der blev igangsat masser af udmærkede angreb. Ganske bemærkelsesværdigt sendte Thor Dresler fjerdekæden på isen mod gæsternes førstekæde, hvilket de rødblusede klarede vældigt imponerende.

Esbjerg i jagt på udligningen, men hjemmeholdet leverede en kæmpe arbejdsindsats for at holde modstanderne fra fadet. Og det lykkedes langt hen ad vejen. Intense minutter, hvor John Muse bestemt måtte være vaks for holde pucken ude af mål.

Lidt over to minutter før tid fik Rødovre en udvisning, og det samme fik gæsterne 53 sekunder senere. Esbjerg tog en timeout, og spillet fortsatte fire mod fire. Dette faldt ud til Rødovres fordel, der ved Brett Welychka afgjorde kampen med scoringen til 3-1 i tomt mål 36 sekunder før tid.

Rødovre snuppede dermed alle tre point efter en ganske lige kamp, hvor begge hold havde masser af chancer. Hjemmeholdet med den ekstra skarphed og dermed forløsning for Thor Dresler og co. efter en svær periode med mange nederlag. Måske et vendepunkt for Rødovre, der i aften fik en ekstraordinær stærk præstation af den franske back Antonin Manavian.

Intens kamp endte med Herning sejr på 4-2 Rungsted plukkede selvtillidsramte høge