Der var ingen problemer for Rungsted i at erobre tre point i toppen af Metal Ligaen, da hjemmeholdets defensiv inviterede indenfor med store gaver

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 3-9 (1-3,1-3,1-3) Det er gået hedt til på de sociale medier den seneste uge i Frederikshavn og omegn, hvor dele af høgenes fans flittigt diskuterer de dårlige resultater for tiden. Den diskussion bliver nok ikke mindre efter i aften, hvor holdet defensivt havde flere grove svigt. En defensiv, der tidligere i sæsonen er blevet rost til skyerne, men nu i de seneste fire nederlag har indkasseret hele 25 scoringer imod. Av for den White Hawks.

Rungsted fortsatte hvor de slap søndag eftermiddag. I dag nærmest overfaldt de høgene fra første sekund, og allerede efter ni sekunder var det tæt på føring. Sarault testede hjemmeholdets nye keeper Filip Larsson.

Det var Rungsted overalt på isen, og hjemmeholdet var statister i begyndelsen. Naturlig konsekvens af det, var en Rungsted scoring. Og den kom efter 2:19, da Rasmus Thykjær Andersson kanonerede pucken ind bag Larsson. Flot scoring af Rungsted, der fuldstændig sad på begivenhederne.

Efter 10 minutter var der igen bud efter kasse til gæsterne. Fejlagtig opdækning af hjemmeholdet gav William Nistrup Madsen gode arbejdsbetingelser, og han gjorde det relativt ugeneret til 2-0. Man sad virkelig og frygtede for en massakre allerede i første periode, mod et White Hawks mandskab der tydeligt mangler selvtillid for tiden.

Det var ikke meget Grubak blev testet i gæsternes bur i første periode, og bortset fra en god chance til Beukeboom, så var hjemmeholdet sjældne gæster i Rungsted zonen. Drengene fra det nordsjællandske burde have scoret flere gange i perioden, hvor Frederik Bjerrum i sin debut blev nedlagt, og burde have fået sig et straffeslag. Dommernes fløjter forblev tavse, og de var ikke helt på toppen i aften de to hoveddommere, Nielsen og Ørvad.

Lidt sløseri i gæsternes zone mod slutningen, gav scoring til hjemmeholdet. Kyle Hope erobrede pucken, og han fandt kaptajn Jesper Jensen, der udplacerede Grubak. Fornyet håb hos vendelboerne, men det blev slukket syv sekunder før pausen. Alex Wideman stod fuldstændig udækket i slottet, og da han modtog pucken var han resolut, og bankede den ind bag en sagesløs svensker i høge-buret.

Bagud 3-1 efter 20 minutter, var der et stort stykke arbejde for Jari Pasanen at gøre i hjemmeholdets omklædningsrum. De ligner ikke rigtig nogen der tror på det, og så har man som oftest tabt på forhånd. Når man samtidig tillader alt for mange blunder defensivt, så skal det gå galt.

Små tre minutter inden i perioden fik Morten Jensen alt for meget plads, og han satte skiven højt inde bag Larsson. Svenskerens livret er ikke pucke oppe ved skulderen, for her så den nye keeper ikke særlig god ud i aften.

Hjemmeholdet fik kæmpet sig lidt ind i det. Mølgaard og Topholt med et par gedigne tacklinger, og Nikolaj Krag med et par ganske gode forsøg. De fik da også reduceret, da Radim Piroutek i powerplay fik pucken ind bag Grubak, men det var en ringe trøst at være White Hawks fan i aften.

Kaptajn Marcus Olsson gjorde med to scoringer mod slutningen af perioden det til 5 og 6-2 til gæsterne. Første scoring kom efter gevaldigt klumpspil, hvor han fik raget pucken ind i kassen, og den anden scoring var med et velplaceret skud oppe over skulderen på Larsson.

Mathias Seldrup var inde mellem stængerne fra starten af tredje periode for vendelboerne, men han måtte strække våben knap halvvejs i perioden, da Rosenthal var skarpretteren til 7-2 scoring. Igen så det alt for let ud, og Rungsteds skarphed må man også bare lette på hatten over.

Kort efter kunne hjemmeholdets bedste, Nikolaj Krag, reducere til 7-3. Oscar Schulze fik ikke pucken ordentlig ud af zonen, og så opfangede Krag den, og scorede bag Grubak. Der gik dog under et minut, så havde Wideman med sin anden scoring i aften gjort det til 8-3, da han sendte pucken mellem benene på Seldrup, efter et gevaldigt kiks af en af hjemmeholdets backer. Assisten kom fra Rasmus Thykjær Andersson, der var sit holds bedste i aften med en scoring og tre assister.

Wideman kunne nu også snildt have været kåret til Rungsteds bedste i aften, og han gjorde det også til 9-3 med under to minutter tilbage af opgøret i Nordjyske Bank Arena.

Rungsted tager tre fortjente point med til Aalborg, hvor de nu kan begynde at lade op til weekendens Final 4. Aftenens sejr var lige den generalprøve de havde håbet på, og nu indledes jagten på den tredje finaleplads i træk i Bentax Isarena.

Rødovre overraskede med stærk sejr over vestjyder Odense: O'Donnell-salg med henblik på den kommende sæson