Rungsted har et koncept vi kender og mange kendinge er klar igen - er det godt eller skidt?

Op til Metal Liga-starten tager vi pulsen på de ni Metal Liga-hold med en række nøgleord for de forskellige hold. Her tager vi pulsen på sidste sæson fjerdeplads i grundspillet, Rungsted Seier Capital.

Hardt: Landsholdsangriberen har ikke vist sig i testkampene. Der er skyhøje forventninger til Hardt. Dukker han op fredag, når klaveret for alvor spiller?

Guldholdet om igen: Med Morten Jensen, Tim Daly og Charlie Sarault tilbage har den sportslige stab forsøgt at genskabe en stor del af guldholdet fra 2018/19. Fungerer sådan et trick? Det er altid et åbent spørgsmål.

Målmanden: Jeg tøver ikke med at kalde Cristopher Nihlstorp for et regulært scoop. Han har kæmpe rutine og store meritter med til Rungsted. Holder han sig skadefri, bliver han en kæmpe ankermand for Rungsted.

Defensiven: Skulle man næsten kalde offensiven med både Shane Hanna og Tim Daly som backs, der allerede begge spillede umådelig mange minutter i Rødovre fredag aften. Læg dertil Morten Jensen som også elsker at gå med fremad. Der ligger mange point gemt i de tre, men der er også en vis balance at tænke på og et stort defensivt læs for de øvrige backs med Joachim Holten Møller i spidsen.

Jokeren: Netop i defensiven er der to spændende ubekendte: Mikkel Persson har været ude et år med skader. Hvad kan han? Og hvad med Jacob Gammelgaard efter fire universitetsår? Kan han lave en ”Nicholas B. Jensen” og slå igennem som topback i den danske liga (i øvrigt som en anden spillertype end Jensen)?

Offensiven: Enhver Rungsted-fan kan lukke øjnene og med et saligt smil kigge på to kanonkæder, der kan stilles op med to nordamerikanere, to svenskere og Hardt og Rosenthal eller måske Rasmus Andersson, der også bejler til at rykke længere opad i hierarkiet. Konceptet har fungeret de seneste to sæsoner, og der er gode odds på, at det kommer til at ske igen. Pison og Mathias Hansen er gode indkøb til tredje- og fjerdekæderne, hvor også Nikolai Gade og Gustav Green plejer at være garanter for gode indsatser. Rungsted kunne godt bruge en ekstra mand for at være helt på plads i bredden.

Konklusionen: På papiret ligner Rungsted et tophold i grundserien med enorme offensive kræfter og en kreativitet blandt topspillerne, som man næppe ser andre steder i Metal Ligaen. Det kan smitte godt af i powerplayspillet. Bekymringen er en ”for offensiv” defensiv og dermed åbent hus bagude, hvor topbackerne farer for langt frem. Buddet herfra er, at Rungsted finder rytmen og som minimum glider ind i top fire.


FØR METAL LIGA-STARTEN: Frederikshavn White Hawks EN SPILLEDAGS KARANTÆNE TIL JONATAN NIELSEN, Rødovre Mighty Bulls