Frederikshavn ser solide ud, og der er endda plads til flere forstærkninger

Op til Metal Liga-starten tager vi pulsen på de ni Metal Liga-hold med en række nøgleord for de forskellige hold. Her tager vi fat i grundspillets femteplads fra i fjor Frederikshavn White Hawks

Jesper Jensen: Sikke et scoop at hente Jensen hjem. Vi taler altså en spiller, der dominerede den svenske liga for Brynäs og var på banen til det allersidste i kamp syv i SM-finalen i foråret 2018. Nok har Jensen ikke nået samme højder siden, men rammer han sin top igen, kan han blive Metal Ligaens MVP.

Førstekæde-farvel: Sidste sæsons superkæde i Frederikshavn var med Bumagin, Frederiksen og Fox, og den er splittet nu. Det er et farvel til 149 grundseriepoint. Der er potentiale i for eksempel en Jensen, Bumagin, Bjerrum-konstellation, men der skal rytme, substans og stabilitet til 50 point i snit for en A-kæde.

Målmanden: Mathias Seldrup har for længst vist sit værd som førstekeeper herhjemme, og kan sagtens bære en byrde på over 40 kampe i grundserien. En stærk keeper, der holder et stabilt niveau og også kan holde ind i et langt slutspil. Ikke meget rutine hos backup-målmand Kevin Frydkær, så kommer der en længerevarende skade til Seldrup, så handler Pasanen formentlig som i sidste sæson.

Defensiven: Kyle Hope endte med en positiv note i fjor og Brock Beukeboom var bundsolid hos Odense, Mads Larsen hører til blandt Metal Ligaens bedste danske backer, mens Christian Mieritz og Rasmus Søndergaard har stor, stor rutine. Mads Iversen og Mikkel Hansen slås om den sjette plads. Frederikshavn kunne godt bruge en back mere, hvis der skal optimeres.

Offensiven: De sidste to nye spillere Justin Shugg og Frederik Bjerrum lagde alen til en Frederikshavn-offensiv, der ellers ikke så alt for målfarlig ud. Nu er der lige nøjagtig potentiale til at lave to scorende kæder og to ”arbejdskæder”. Frederikshavn har en hel dansk angrebstrup med masser af Metal Liga-rutine, og selv spillere som Gorm Topholt, Sebastian Brinkman og Mikkel Bertelsen ikke vælter scoringer ind, så ved de alligevel, hvad tingene drejer sig om.

Svære at spille mod: Frederikshavn er altid et ”tungt” hold for enhver modstander. Med en finsk, taktisk snedker ved roret går White Hawks sjældent ned og busturen til Vendsyssel er – uanset, hvor gode playlister, man har i ørerne – altid forfærdelig lang. Frederikshavn skraber altid de nødvendige point til sig.

Jokeren: Får vi et definitivt gennembrud fra en af de unge gutter i den kommende sæson? Flere af dem har vist fint potentiale, og Radim Piroutek jr. kunne måske være den, der brød igennem.

Konklusion: Som skrevet ovenfor: Frederikshavn får altid skrabet de nødvendige point sammen, og klubben er altså en konstant i toppen og ofte i semifinalen. Det skal man ikke glemme. Også i denne sæson kommer Frederikshavn i top seks og har klart potentiale til at kæmpe med i kampen om tredje- og fjerdepladsen. Forvent yderligere forstærkninger, hvis pandemien ikke sætter en stopper for festen.


FØR METAL LIGA-STARTEN: SønderjyskE FØR METAL LIGA-STARTEN: Rungsted Seier Capital