Op til Metal Liga-starten tager vi pulsen på de ni Metal Liga-hold med en række nøgleord for de forskellige hold. Her tager vi fat i grundspillets tredjeplads fra i fjor SønderjyskE

Op til Metal Liga-starten tager vi pulsen på de ni Metal Liga-hold med en række nøgleord for de forskellige hold. Her tager vi pulsen på sidste sæsons tredjeplads i grundspillet, SønderjyskE.

Publikum: Om nogen er SønderjyskE afhængig af sit hjemmepublikum. Langsiden i Vojens med trommerne er noget helt specielt, om man kan lide den eller ej. Er "siddende trommer" en mulighed og kan sønderjyderne skabe tryk i den nye udgave af Frøs Arena?

Målmanden: Eller målmændene, om man skulle sige det korrekt. Det ligner en 50-50-match mellem Galbraith og Henriksen, der - hvis de er i form - udgør Metal Ligaens bedste målmandstandem. Henriksen beviste sig for alvor i fjor under Continental Cup, og Mario Simioni har i den grad et luksusproblem i buret.

Defensiven: SønderjyskE har et par af Metal Ligaens absolut bedste backer, der er på højde med Daly/Hanna-konstellationen i Rungsted. Mike Little og Matt Prapavessis er toppen, mens danskertruppen bagved domineres af Rasmus Lyø og masser af rutine i Kønig, Gatz og Galbraith. Det var vigtigt at få "top" ind med Prapavessis og SønderjyskE venter på et definitivt gennembrud til de unge Holzmann og Diedrichsen. 

Offensiven: SønderjyskE har sagt farvel til Mads Lund, og det koster uden tvivl - både i omklædningsrummet og på isen. Lund har været en nøgleperson i et årti i Vojens og ham kommer de til at savne. Boysen, Vedel og Eller er nye danskere og solide forstærkninger, der dog ligger under helt øverste hylde, hvor flere andre klubber har hentet.

Til gengæld har de nye udenlandske spillere vist spændende takter, og folk som Harms og Brown ligner noget, der umiddelbart passer ind i stilen hos Simioni og det kritiske publikum. Victor Rollin Carlsson bliver også en nøglespiller, mens Steffen Frank bliver den "danske leder" i truppen, der med unge navne, der er ved at blive "voksne" ser ganske bred ud i offensiven. 

Jokeren: Mads Eller kom ind fra Kasakhstan i sidste øjeblik, og hans flamboyante spillestil bliver spændende at følge. Eller giver alt, kaster sig ind og ned i det meste og kan være en pest for modstanderen, der også nu og da tager for mange dumme udvisninger. Hvordan tøjler han sin rolle i Vojens?

Daniel Nielsen: Han blev kåret som årets unge spiller, mens han spillede i Herning, og den lille arbejdsomme mand er en af Metal Ligaens bedst trænede spillere. Får han den nødvendige tiltro af Mario Simioni, kan han stå på tærsklen til et større gennembrud. Der er stort potentiale i Nielsen, der uden tvivl kan lægge yderligere til sine 27 point fra i fjor. 

Ressourcerne: SønderjyskE har skåret i den sportslige stab, og nu skal Kim Lykkeskov være i dobbeltrollen som sportschef og assisterende træner. Han kommer tættere på spillerne i det daglige, men mister samtidig tid til den vigtige funktion i baggrunden, som er mere værdifuld end man tror, specielt i SønderjyskE, hvor det altid har fungeret bedst med en sportschef på fuld tid. 

 

 

 


FØR METAL LIGA-START: Herning Blue Fox FØR METAL LIGA-STARTEN: Frederikshavn White Hawks