Nordjyderne ligner et hold, der skal kæmpe om sejren i grundspillet

Op til Metal Liga-starten tager vi pulsen på de ni Metal Liga-hold med en række nøgleord for de forskellige hold. Her tager vi pulsen på sidste sæsons grundspilsvinder, Aalborg Pirates.

Topholdet samlet igen: Aalborg kører samme linje som Rungsted: I store træk har nordjyderne forsøgt at genskabe succesmandskabet fra i fjor, der dermed ”bare” skal køre videre i samme rytme. Umiddelbart en succesopskrift – og svært på nogen måde at se Aalborg længere nede end top fire med ”genudsendelsen” fra i fjor.

Mental glæde eller træthed: Aalborg red jo i den grad på bølgen i sidste sæson, og ingen udstrålede mere bitterhed og træthed over det relancerede og siden aflyste slutspil end Aalborg. Nu skal nordjyderne starte forfra igen. Rider de videre eller skal motoren først trækkes i gang igen?

Målmand: George Sørensen stod en fremragende sæson i fjor, og fik vel nærmest kun sine stats spoleret af det ligegyldige 1-10-nederlag i den sidste kamp i Herning. Med Sørensen er Aalborg velpolstret og Jesper Wulff er en pålidelig reserve, der kan sættes ind nu og da. Men en længere skade til Sørensen vil enten være en kæmpe ilddåb til reserven eller afstedkomme et nyindkøb eller en lejesituation.

Defensiven: Hvis Anton Schou og Carl Neill lever op til deres papirer og spiller sig ind som top seks-backer, så har Aalborg en god og bred backlinje med Martin Lefebvre på den spillemæssige top og Victor Panelin Borg som den fysiske beskytter. Danskerlinjen er bare solid med Bergholt, Carstensen, Lasse Bo Knudsen og Nikolai Nielsen. Her er altså otte stærke folk, der skal kæmpe om pladserne, der er ikke mange klubber, der kan prale af det.

Offensiven: Thomas Spelling har været skadet siden første testkamp, men når han er klar, går han direkte ind i en førstekæde, som kunne være sammen med Morin og MacDonald. Derefter har vi den klassiske Jakobsen/Højbjerg-konstellation og så altså folk som Kabanov, Jeppe Jul/Ladehoff og Brinkman til at varetage en tredjekæde, der også ser pænt stærk ud. Daniel Madsen er en godt bånd i en fjerdekæde. Der mangler måske lige en smule på den ”dybe bredde” hos Aalborg, der formentlig pønser på at hente en ekstra forward, når lejligheden byder. Alligevel ser det uhyre stærkt ud.

Forventningerne: I Aalborg havde man ganske enkelt regnet med at vinde guld i fjor, da slutspillet gik i gang. Hele sidste sæsons grundspil var en festforestilling med ishockey af højeste kaliber i Bentax Isarena. Publikum forventer nøjagtig det samme igen fra Pirates, der formentlig ikke kommer til at danse sig så let gennem grundserien, som omgivelserne forventer. Presset er stort, hvordan lever holdet med det?

Julian Jakobsen og Anders Krogsgaard: Kan den absolutte lederskikkelse og kaptajn holde kadencen i endnu en sæson? Kan han det, er det et kæmpe skub i den rigtige retning. Til gengæld er det dog et minus, at Anders Krogsgaard er rykket til Tyskland for at spille DEL. Han lavede en kæmpesæson i fjor og var i den grad en nøgle til succes hos Pirates. Martin Lefebvre - hvis han er i topform - er dog en naturlig afløser som den offensive backstyrke. 

Jokeren: Kunne det være Josh MacDonald, der viste stor gennembrudsfarlighed i SønderjyskE i fjor og i sin gode perioder var en rigtig god import? Får han de rette medspillere og finder han stabilitet, bliver han farlig. 

Konklusion: Aalborg har igen et kanonhold, der ser skarpt ud i alle leder og kanter. Spørgsmålet er (som skitseret i ”mental glæde eller træthed”) er naturligvis om Pirates-spillerne holder kadencen og fortsætter festen. Ikke mindst den gode backbesætning betyder, at vi tror på Aalborg som en klar bejler til en topplacering i grundspillet og noget der ligner et top 2-hold.


TREVOR CHEEK er ny kaptajn i Rødovre Hold afstand: - Klubberne har taget et kæmpe ansvar