Stor ros til klubbernes arbejde med at coronasikre Metal Liga-arenaerne

I løbet af tirsdag og onsdag har Metal Ligaens ligachef, Kim Pedersen, og den kommercielle chef, Thomas Bjuring været på en af de store ishockeyrundture i Danmark. Det lykkedes dem på et par travle døgn at besøge samtlige Metal Liga-arenaer for at besigtige, hvordan klubberne har forberedt sig til at tage tilskuere ind under de nuværende restriktioner, der som bekendt hersker i Danmark – og resten af verden – grundet Covid19.

Bjuring og Pedersen har i den grad været tilfredse med, hvad de har set rundt omkring i landet.

- Hvis nogen har ligget vandret i de seneste uger, så er det klubbernes ansatte og de frivillige, der har hjulpet til. Situationen er virkelig blevet taget alvorligt derude, og man må sige, at klubberne i den grad har styr over situationen. Det har med størst mulige indsats forsøgt at efterleve retningslinjerne, vi har lagt for dem. Har vi haft justeringer, er de blevet rettet øjeblikkeligt. Vi må virkelig rose den måde, arenaerne er blevet indrettet på, siger Kim Pedersen.

De ni Metal Liga-arenaer får en udnyttelsesprocent, der ligger på mellem 30 og 50, og som faktisk også kan variere fra kamp til kamp.

- Man vil se i hallerne og på tv-transmissionerne, at folk nogle steder vil sidde tættere og lidt mere klumpet sammen end andre. Ser man folk, der er i nærkontakt med en anden, vil det være på grund af, at der er tætte relationer. Kun dem med nære relationer kommer til at sidde sammen, siger Kim Pedersen.

I alle haller er der den nødvendige håndsprit stille op, ligesom sektioneringen også er sat op nøjagtig efter retningslinjerne. Samtidig er toiletforholdene og afstanden mellem sæderne også sat helt korrekt op i alle arenaerne.

- Vi har forsøgt at være ansvarlige hele vejen rundt, og klubberne har levet op til ønskerne. Skulle uheldet være ude, har vi også let ved at hjælpe med smitteopsporing på grund af vores normale billetregistrering og app, som er elektronisk.

- Vi har en god fælles styring på det hele, og klubberne er virkelig løsningsorienterede. Det her vidner om igen, om at vi har en liga, der konkurrerer på isen, men står sammen udenfor isen. Vi glæder os virkelig til at komme i gang, og til at fansene er med til at tage ansvar, når kampene går i gang, siger kommerciel chef Thomas Bjuring.


FØR METAL LIGAEN: Aalborg Pirates GULD! Herning-sportschef lægger ikke skjul på målet for denne sæson