Herning spillede en flot udekamp og er kvalificeret til Metal Final4

Fortjent Blue Fox sejr i Vojens SønderjyskE-Herning Blue Fox 3-5 (2-3, 0-1, 1-1) Hjemmeholdet SønderjyskE havde selvtilliden i orden før aftenens match mod gæsterne fra Midtjylland.

To friske sejre i bagagen skulle forsøges fulgt op mod en af mesterskabsfavoritterne, Herning Blue Fox. Men det blev for stor en mundfuld. Gæsterne var set over tres minutter det bedste hold og trods ihærdig sønderjysk fight, var det fuldt forkert udeholdet, anført af Jesper Thornberg, der kunne tage alle tre point med på busrejsen til Herning.

Kampens første chance tilfaldt hjemmeholdets William Boysen, der med sin styring var tæt på at sende værterne i front efter et par minutters hockey. En tidlig udvisning til Frederik Brændgaard gav overtal til sønderjyderne.

Powerplay spillet så ganske fornuftigt ud, og William Pelletier havde nær overlistet Mac Carruth fra nært hold. David Madsen var første mand fra værterne til at gæste straffeboksen.

Blue Fox viste sig effektive. From trak nærmest hele den sønderjyske box til sig og kunne overlade pucken til Jesper Thornberg, der havde alt den plads han kunne ønske sig, da han smækkede skiven forbi en sagesløs Nicolaj Henriksen.

Det gav momentum til rævene og bare to et halvt minut senere blafrede gardinet igen bag Henriksen. Denne gang så den store keeper ikke helt så sagesløs ud, selv om hans udsyn til dels var dækket.

Cibulskis trykkede af fra en spids vinkel og pucken kilede sig ind i toppen af målet. De medrejsende fans var dog dårligt færdige med at fejre scoringen, før SønderjyskE slog tilbage.

Carruth fik ikke clearet og blev fanget ude af position bag mål. Nikolaj Krag opfangede hurtigt situationen og fra en endnu spidsere vinkel end Cibulskis et halvt minut tidligere, hamrede Krag reduceringen ind.

Nu var det værternes tur til at få momentum og to udvisninger med kort mellemrum gav hjemmeholdet spil fem mod tre. Pucken blev dog varmet en del og den gunstige situation blev ikke udnyttet mod en også godt spillende midtjysk box.

Men præcis som udeholdet blev fuldtalligt, slog pucken alligevel ind bag Carruth. En firsttimer fra brandvarme Villiam Haag strøg i kassen, 2-2 med fem minutter tilbage. Spillet bølgede fortsat frem og tilbage.

Med bare nitten sekunder tilbage tog David Madsen imidlertid endnu en udvisning i kategorien unødvendig. Carruth havde forlængst blokeret pucken, da Madsen slog ham over handsken. Korrekt udvisning til sønderjyden.

Og den blev dyr. For atter engang var gæsterne knivskarpe i power play. Bare fem sekunder skulle de bruge på at opfange en tværpasning fra Galbraith bag mål og endnu engang stod Thornberg helt blank og eksekverede prompte.

En smal føring til udeholdet efter underholdende første tyve minutter. Anden periode stod i gæsternes tegn. Allerede tidligt i perioden broderede udeholdet i offensiv zone. Pucken endte hos Suisto, der dog missede det helt tomme mål. Herning pressede fortsat på og Cam Brown var næste mand til at teste Henriksen i værternes mål.

Sønderjyderne virkede trængte og blev i flere situationer fanget i lange skift i defensiv zone. Derfor skulle man også næsten halvvejs hen i perioden, før hjemmeholdet kom på skudhold. Valdemar Ahlberg med afslutningen, men lige i favnen på Carruth.

Sønderjydernes backs søgte ofte med frem, således også efter ni minutter, da Gustav Nielsen blev fanget langt fremme og udeholdet dygtigt og effektivt slog kontra. Thornberg med fornemt overblik i to mod een, da han serverede pucken for Brett Thompson, som køligt nettede til midtjysk to-måls føring. Gæsterne pressede videre på og selv et sønderjysk power play, fik ikke gæsterne til at vakle.

De skabte flere chancer og Thornberg fik en friløber, men den tog Henriksen, mens Brændgaard sendte sin break away forbi buret. Det var for alvor trængselstider for hjemmeholdet, og den tidligere SønderjyskE spiller Martin Eskildsen var tæt på at smide en baghånd i rusen.

Ført an af Nicolaj Henriksen, red hjemmeholdet dog stormen af og kunne skøjte til pause bagud 2-4 til et Blue Fox hold, der leverede en overbevisende midterperiode. Sidste periode blev også kontrolleret af midtjyderne, som ikke pakkede sig, men stadig jagtede en scoring mere.

Chancerne var der, men Henriksen tog dygtigt fra og forpurrede flere oplagte scoringsmuligheder. En i forvejen svækket backlinie hos sønderjyderne blev endnu mere udfordret, da svenske Gustav Nielsen måtte udgå i tredje periode og lader SønderjyskE tilbage med kun fire backs til søndagens kamp mod Rungsted. Trods midtjysk overtag, var det pludselig tæt på sønderjysk reducering, da Jonas Borrings skud tog roden af stolpen.

De sidste minutter nærmede sig og værterne tog time out. Kort efter trak man keeperen, men inden man for alvor fik sig etableret i Hernings zone, havde gæsterne erobret pucken og From smidt den i den tomme kasse.

Kampen definitivt afgjort men måltavlen måtte på arbejde igen med bare ti sekunder på klokken. Rasmus Lyø lagde en blød puck på kassen fra før rød linie og minsandten om ikke Carruth for anden gang denne aften så skidt ud, da han greb ved siden af gummiskiven. 5-3 til Blue Fox blev derfor slutcifrene i en velbesøgt Frøs Arena.

Fortjent sejr til gæsterne i en match, hvor de dominerede hovedparten af kampen, ikke mindst de sidste fyrre minutter. Stærke præstationer af den dobbelte målscorer Jesper Thornberg, der i alt noterede sig for fire point, men også Brett Thompson og den lettiske back Cibulskis var blandt hovedaktørerne på en aften, hvor den støtte bredde hos gæsterne var med til at gøre forskellen.

Hos SønderjyskE var Nikolaj Krag bedste mand, men der må være panderynker hos hjemmeholdet grundet endnu en skade på backsiden. Måske det bliver en hektisk dag på kontoret hos Klaus Rasmussen i morgen i jagten på forstærkning.


Tre point til Aalborg, der førte 9-0 efter en halv time OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles