Det er mest pæne ord, man kan finde om fynboernes nye coach, der skal vende en svær situation i bunden af Metal Ligaen

Det var slet ikke planlagt, at Marc Lefebvre skulle stoppe i Dundee Stars efter 2016/17-sæsonen. Dengang var han ikke engang fyldt 35 år og havde trods sin unge alder et godt greb om den skotske klub, der spiller i den britiske Elite Ice Hockey League.

Lefebvre havde på to sæsoner opfyldt alle mål i Dundee, og endda bragt klubben ind i den såkaldt "playoff-weekend" en slags britisk Final4 med semifinaler og finaler over en weekend.

Den turnering afslutter altid den britiske sæson, og det har aldrig hørt til traditionen, at Dundee er med.

Under Marc Lefebvre lykkedes det, og derfor var både Dundee-ledelse og klubbens fans tæt på chokeret, da canadieren blot få uger før sæsonen 2017-18 skulle begynde, meddelte, at han ikke kunne træne holdet længere.

Han havde fået en chance, han ikke kunne sige nej til ifølge meddelelserne fra Dundee. 

Det var i ECHL, hvor han skulle være assisterende træner for Cincinatti. Der var han hele sæsonen 2017/18, inden han skiftede til Orlando Solar Bears i samme stilling.

I Florida holdt Marc Lefebvre en enkelt sæson, men blev sendt videre med pæne ord fra en organisation, der ønskede at skifte retning. Umiddelbart var det altså ikke dårlige faglige "karakterer", der sendte Marc Lefebvre videre i karrieren til en 2019-20-sæson, hvor han altså endnu ikke havde fået job før i sidste uge. 

Der kom muligheden i Odense, hvor Lefebvre skal stoppe en fynsk nedtur, der nu har budt på otte nederlag på stribe.

Den mest negative oplevelse i Lefebvres karriere som træner kom i Coventry, hvor han startede sæsonen 2014-15 som cheftræner med "eget indkøbt" mandskab. Det gik rigtig skidt, og Lefebvre og ledelsen var ikke de bedste venner, da han blev afskediget. 

Lefebvre er trods sine blot 37 år altså en ganske erfaren træner og kender også en del til europæisk ishockey efter ophold i Holland og Storbritannien som spiller og altså senest træner. 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Odense-Frederikshavn Peter Fredberg: Bedste danske liga nogensinde