”Lad os få et bud på kvartfinalevinderne,” lyder vores opfordring til Peter Fredberg. Traditionen tro har Metal Ligaen bedt om hans vindertip i de fire serier, som starter fredag.

Peter Fredberg har skrevet om ishockey siden 1970, da han kom til B.T., og har rundet 50 sæsoner som ishockeyjournalist.

”Sikke en gyser, TV 2 Sport sendte tirsdag aften. En fantastisk hockeyaften med nervepirrende spænding til sidste sekund. Ja, ikke i hovedkampen (SønderjyskE-Rungsted Seier Capital). Den vandt SønderjyskE klart. Men i opgøret i Herning, hvor Blue Fox i den knivskarpe konkurrence midt i feltet sikrede sig femtepladsen med straffeslagssejr over Frederikshavn White Hawks og slap for skrækmodstanderen Esbjerg Energy,” siger han.

Vi kigger på de fire kampe og beder Peter Fredberg vurderer dem én for én.

”Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls. Jeg nægter at tro, at grundseriens bedste hold kan spille så dårligt en gang til. Rungsteds defensiv var jo totalt væk i Vojens. Et hold med ligaens bedste kæde (Olsson, Persson, Hardt) og så stor bredde bør hurtigt kunne ryste blamagen af sig. Rødovre Mighty Bulls er langtfra noget dårligt hold, men jeg tvivler på, at de vinder mere end en enkelt kamp. Mit tip: Rungsted Seier Capital vinder 4-1 i kampe.”

”Aalborg Pirates-Herlev Eagles. Ingen bryder sig om at spille i Herlev, og på hjemmebanen har Eagles en pæn chance for at hive en sejr hjem. Når man tænker på det beskedne budget, forstadsklubben har, synes jeg, at de har fået et mere end godkendt udbytte i grundserien. Aalborg Pirates var tippet blandt sæsonens tre bedste hold og har ikke skuffet. Mit tip: Aalborg Pirates vinder 4-1 i kampe.”

”Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks. Esbjerg Energy går ind i playoff med en god følelse. En vindende følelse. Mentalt er de klar, og de har bredden til at nå langt. Selv om Frederikshavn White Hawks formentlig hellere ville have mødt SønderjyskE end Esbjerg, giver jeg Jesper ”Zlatan” Jensen og de andre nordenfjords spillere en god chance for at presse serien ud i alle syv kampe. Mit tip: Esbjerg Energy vinder 4-3 i kampe.”

”SønderjyskE-Herning Blue Fox. Den sværeste af de fire kampe at tippe. Den er nærmest dømt til at gå hele vejen. Final4-vinderne fra SønderjyskE leverede en drømmefinish på grundserien og tankede en god portion optimisme inden playoff. SønderjyskE og Herning Blue Fox er hold, der har været meget plaget af skader, men også to hold med stort potentiale. En vaskeægte klassiker. Mit tip: SønderjyskE vinder 4-3.”


BILLEDER: SKARPE SKUD fra Herning-Frederikshavn BILLEDER: SKARPE SKUD fra Esbjerg-Odense