Tre danske hold skal efter planen ud i Europa til den kommende sæson

Alting er for øjeblikket skrevet med et "hvis nu" og "såfremt i fald", men hvis alting går efter planerne og Danmark og Europa åbner igen, skal tre hold fra Metal Ligaen spille europæisk i sæsonen 2020/21. 

Aalborg og SønderjyskE skal ud i en revideret knockout-udgave af Champions Hockey League, mens Frederikshavn White Hawks nu har besluttet sig endeligt for at spille Continental Cup. 

Det meddeler Metal Ligaen-chef Kim Pedersen, der fortæller, at fristen for tilmelding nu er nået, og at White Hawks altså er klar som dansk deltager. Nordjyderne har kvalificeret sig via sejren i Metal Cuppen i januar og skal "forsvare" Danmarks og SønderjyskE's sejr fra i fjor. 

Der er planlagt et møde mellem de deltagende klubber 19. juni, fortæller Kim Pedersen fra DIU.

"Normalen" er, at de danske hold træder ind i semifinalerunden, som det var tilfældet med SønderjyskE i sidste sæson. Sønderjyderne vandt både semifinale- og finalerunden og endte altså med den første europæiske titel til dansk ishockey overhovedet. 

Nu er det Frederikshavns tur til at forsvare de danske farver og Metal Ligaen får for første gang nogensinde hele tre hold ud i Europa. 


PODCAST: Thor Dresler om karrieren som spiller, dommer og træner MATHIAS BAU HANSEN skifter til Herning Blue Fox