Aleksi Halme blev matchvinder for White Hawks

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates  4-3 ( 1-0, 1-3,  2-0)

Temperaturen udenfor hallen sagde 25 grader og indenfor blev det også ganske hedt - og fedt - i et intenst lokalopgør, som White Hawks endte med at vinde 4-3.

Det så ikke sådan ud i begyndelsen, hvor Aalborg sad på spillet og der skulle gå 11 minutter, før White Hawks registrerede det første skud. Til gengæld fik White Hawks scoret det første mål, da Aleksi Halme fyrede et flot skud af, som Georg Sørensen ikke så skyggen af. Måske ikke helt fortjent efter spil og chancer.

Det blev 1-1 i begyndelsen af anden periode, da et drilsk trækskud fra elegante Kiril Kabanov endte inde bag Galansky, hvis udsyn måske var lidt spærret. Efter at Frederikshavn havde siddet på spillet i begyndelsen af kampen, var det nu gæsterne, der dominerede og hjemmeholdet, der forsvarede. 1-2-scoringen kom da også ved Anders Koch. Ikke helt ufortjent. White Hawks skulle til at finde sig selv igen og få finde fodfæste i kampen.

Det fodfæste kom, og ligesom i første periode scorede White Hawks, selvom det egentlig var Pirates der dominerede. En flot kontra blev omsat til en udlignende scoring af kampens anden russer, nemlig Alexander Bumagin. Kampen levede og der var fint spil fra begge hold. Det skal dog nævnes, at gæsterne førte skudstatikken ret markant, men Galansky stod bundsolidt og tog det der kom. Det var derfor lidt ufortjent at samme Galansky skulle se sig passeret efter en fejl fra White Hawks defensiven. Her kunne Jeppe Jul Korsgaard ganske uforstyrret, umarkeret inde foran mål, styre pucken ind bag Galansky til stillingen 2-3.

Nu gik det stærkt, for i kølvandet på Pirates målet, tilspillede White Hawks sig to rigtig store chancer, bl.a. ved Jesper Jensen, men Georg Sørensen sprællede godt i Aalborgmålet. En hæsblæsende periode sluttede med en Aalborg føring på et enkelt mål.

Tredje perioden startede i et godt tempo. Allerede i de første minutter, var der chancer til begge hold. Man fornemmede en udligning lå lige om hjørnet. Den kom så også ved et drøn af et skud fra Aleksi Halme, og hans andet mål i kampen var en realitet. Kampen havde masser af intensitet og nerve og havde på ingen måde snert af testkamp.

Hen imod slutningen af perioden var det hjemmeholdet der dominerede og der blev sendt flere kvalificerede skud mod Piratesmålet og til sidst kunne George Sørensen ikke lukke af. Radek Cip lavede et smart vip ind over Aalborg-målmandens skinne, tæt ved den ene stolpe, og scorede til stillingen 4-3. Denne stilling holdt perioden ud, også selv om Garth Murray satte en sjette markspiller på isen i jagten på udligningen.

SønderjyskE trak det længste strå i underholdende kamp 625 tilskuere så Odense vinde over Herning