Blue Fox er oppe på siden af Aalborg i tabellen efter sejren fredag aften

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates: 5-4 (2-2, 1-1, 2-1)

Topopgør på Kvik Hockey Arena mellem ligaens nummer et og to, fredag aften og sidste kamp inden juleferien. Desværre selv samme dag som nyheden om tilskuerløse kampe minimum frem til 17. januar breakede.

Aalborg kom til Herning uden blandt andre Thomas Spelling, men stillede alligevel med et frygtindgydende hold, og Herning måtte som bekendt stadig undvære U-20 landsholdsspillerne.

Duellen kom Herning bedst ud af og endte med at vinde 5-4 og dermed komme op på siden af nordjyderne i tabellen. Aalborg holder dog førstepladsen ved stadig at være bedst indbyrdes.

Den unge Hjalte Thomsen fik en forrygende debut i kampen mod Esbjerg, og han var igen tæt på at komme på scoringstavlen da han fulgte op på en retur fra Georg Sørensen.

Oskar Drugge bragte i stedet Herning i front efter mindre end tre minutter. Mathias Bau tog al udsyn for Sørensen, der var chanceløs på det præcise slagskud fra den svenske back.

Johan Skinnars viste sin klasse da han brugte målet som bande og fik sat backen op til skud, men Emil Kruse leverede sin første fine redning denne aften.

Aalborg kom i takt med minutter der gik bedre med i opgøret, men Herning stod foreløbigt kompakt og solidt i egen zone. Jeppe Jul Korsgaard havde et giftigt forsøg og kort efter fik gæsterne kampens første powerplay.

Den mulighed lod Aalborg ikke gå fra sig og Pierre-Olivier Morin first-timede pucken i nettet via stolpen. 1-1.

Målet fik ikke lov at stå længe før Herning tog føringen tilbage. Kristian Jensen satte Charlie Curti og med canadieren "på ryggen" fik han rundet Sørensen i målet og lagt pucken i mål. Flot solopræstation af Jensen der for alvor er ved at finde formen.

Kirill Kabanov udlignede på ny tæt under mål, og Pekka Tirkkonen brugte sin challenge under påstand om goalie interference. Målet viste sig at stå og dermed strøg Pirates også i powerplay.

Blue Fox fik denne gang redet stormen af og Thomas Andersen leverede efterfølgende et bud på årets frækkeste dribling inden han forsøgte at lægge pucken mellem benene på Sørensen. Fantastiske første 20 minutter og helt lige 2-2.

Ny forrygende periode

Mathias Bau var efter to minutter tæt på at snyde George Sørensen i gæsternes mål da han slog til en løs puck, og i den anden ende ville en skarpere pasning fra Mikkel Højbjerg have resulteret i en kæmpe chance til nordjyderne.

Herning fik sin første powerplay tidligt i anden periode, men værterne fik aldrig stillet op og tættest var Markus Jensen da han tog sagen i egen hånd.

Det var umuligt at spå om hvem der ville blive næste hold på tavlen, men det stod efter syv minutter af perioden klart Pirates havde scoret til 2-3. Stephen Anderson tog for sig af julegaverne fra midtjydernes defensiv og sendte pucken op i krogen.

Spillemæssigt var kampen fortsat helt lige, og Herning fik fem minutter senere også udlignet. Simon Schleicher stod helt fri i slottet og passerede George Sørensen mellem benene.

Sørensen havde en stor redning da Markus Jensen blev spillet fri af Malinen, og sekunder senere havde han heldet med sig, da afslutningen fra Mathias Bau prellede af på overliggeren.

Emil Kruse greb Martin Højbjerg ud da denne havde bud efter det nærmeste målhjørne, og man noterede sig også at spillerne virkelig gav sig i nærkampene.

Julian Jakobsen var tæt på med en helt igennem fantastisk styring mellem benene på sig selv, men det blev ved de 3-3 inden de potentielt sidste 20 minutter.

Herning tog alle tre point

Tredje periode startede på højdramatisk vis da Kirill Kabanov blev sendt i bad for at have sparket benene væk under Oskar Drugge efter en faceoff. Fem minutters powerplay til Herning og alletiders chance for at bringe sig tilbage i front.

Herning fik ikke meget ud af det til at begynde med, og Aalborg spillede deres boxplay med stor kløgt. Som minutter gik steg forundringen på lægterne da Herning end ikke formåede at blive farlige. En enkelt gang var det dog tæt på for "rævene" da Markus Jensen sendte et skud i sidenettet. Skidt skidt spil af hjemmeholdet der spildte chancen på skammelig vis.

Begge hold spillede i aftes og kondition kunne blive et afgørende element i den afsluttende del af kampen. Tilskuerne fik dog alligevel noget at juble over da Morten Poulsen rettede et skud i nettet kort efter Aalborg blev fuldtallige.

Aalborg skruede op for tempoet og Johan Skinnars var tæt på at skubbe en retur under Kruse. Også Stephen Anderson var tæt på med et riv fra sin position midt i slottet.

Markus Jensen blev skadet efter en farlig aktion fra Julian Jakobsen, og Herning fik et nyt powerplay til at potentielt lukke kampen. Og hvem andre end kaptajnen gik forrest for Blue Fox. Morten Poulsen stod igen perfekt placeret inde foran og slagskuddet sad perfekt fra Daniel Nielsen. Aalborg kaldte en challenge, men lige som Herning fik de ikke medhold.

Derfor nyt powerplay til Herning der altså måtte se Markus Jensen humpe i omklædningsrummet. Minutterne gik af klokken og det lod til at passe værterne fint.

Aalborg havde omvendt travlt, men fik en hjælpende midtjysk hånd da Jakob Jessen unødvendigt skubbede Morin ind i stolpen. Værterne kæmpede det bedste de havde lært og lykkedes med at klare frisag.

George Sørensen blev erstattet med en ekstra markspiller efter en nordjysk time-out, og Pirates havde lidt over to minutter at gøre godt med.

Julian Jakobsen satte reduceringen til 5-4 med 19 sekunder tilbage, og altså maksimal spænding i de døende sekunder. Tiden løb til sidst fra topholdet som altså måtte se Herning løbe med sejren.