Et toptændt Odense mandskab knækkede White Hawks på fysikken.

Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks 3-1 (2-1) (0-0) (1-0)

Odense tog en fortjent sejr i fredagens Knæk Cancer kamp på Fyn. En herrefight af dimensioner knækkede et svagt spillende gæstehold fra Frederikshavn, der slet ikke kunne stå imod fynboernes fysik og arbejdsraseri.

Det blev som ventet intenst fra starten af i aftenens opgør i Odense, hvor der allerede efter 49 sekunder var tildelt to udvisninger til hjemmeholdet. Måske en anelse overtændte, grundet det store drama efter slutfløjt i Frederikshavn for tre dage siden, men fynboerne overlevede de to udvisninger i stor stil.

Herefter var det gæsterne til at tage udvisninger. Brock Beukeboom røg ud, og her havde Sebastian Ehlers en stor chance for at bringe hjemmeholdet i spidsen. Kort efter var der bud i den anden ende, men Sebastian Brinkman og Radim Piroutek fik ikke afsluttet, da de i fællesskab udfordrede hjemmeholdets defensiv.

Efter 10 minutter kom et mål der aldrig nogensinde må forekomme. Høgenes Kristian Rubins lagde pucken ned i hjemmeholdets zone, og her stod Galansky klar til at eksekvere pucken videre. Men den ramte Mikkel Hansen på skøjten, og sejlede stille og roligt ind over målstregen. 0-1 til White Hawks.

Man kunne godt mærke de to holds spillere ikke er de bedste venner på isen, og dommerne var også vågen i første periode, og straffede de unoder der var. To gange yderligere overlevede gæsterne et Odense powerplay, og der begyndte at komme mishagsytringer blandt de mest hardcore fans bag pressepladserne i VinMedKant Arena.

Men i det sidste minut blev der for alvor noget at juble over, og kritikken forstummede øjeblikkeligt fra de utilfredse fans i Odense trøjer. For Lukas Lundvald lavede en genistreg, tog pucken ned bag mål, og hurtigt fik han den ekspederet helt op i taget af målet.

Det var ikke slut med jublen blandt de fynske tilskuere, for 51 sekunder senere arbejdede Dale Mitchell stenhårdt nede bag målet, og så var der pludselig plads til Brandon McNally, der hamrede pucken ind bag en prisgivet Mathias Seldrup. Det hele vendt på hovedet i det sidste minut af perioden, og 2-1 til de fynske hunde efter 20 minutter.

Det var et hjemmehold der gav alt hvad de havde i aftenens kamp. Virkelig en fornøjelse at se et bundhold krige for hver eneste centimeter på isen. Det kastede ikke mål af sig i en målløs anden periode, hvor både Lukas Lundvald og Sebastian Ehlers havde gode muligheder for at øge føringen.

Gæsterne var bestemt heller ikke uden chancer, om end spillet ikke rigtig hang sammen som man har set tidligere i sæsonen. Sebastian Brinkman var tæt på, men pucken dansede inde på stregen bag Galansky. Tjekken i fynboernes mål var også leverandør i et par fornemme redninger, hvor Justin Shugg og Jesper Jensen havde store muligheder.

Det var en tændt Dale Mitchell der var tilbage på sin hjemmebane i Odense. Canadieren var synlig hver gang han var på isen, men det var ikke de store skift han tog sig. Men når han var på isen var han den vi kender, selvom formen naturligt mangler lidt endnu. Han bliver igen i denne sæson en gevinst for dansk ishockey, hvad enten man er med ham eller ej.

Gæsterne havde Liam Folkes med for første gang i sæsonen. Nyerhvervelsen gjorde ikke det store væsen af sig, og havde en svær aften mod de fysisk stærke Odense spillere, der lagde vægt i hver eneste nærkamp.

I starten af tredje periode var det Brock Beukeboom der lavede en stor personlig fejl, og spillede Christian Thunbo fri scoring til 3-1 til hjemmeholdet. Der var blot spillet 51 sekunder af tredje periode da scoringen indtraf.

Frederikshavn forsøgte at arbejde sig ind i Odense zonen, men det var svært for vendelboerne at bryde hjemmeholdets defensiv op. De fightede og sloges så det slog gnister, og det lyste ud af fynboerne at det kun var tre point der talte i aften.

Og de fik de tre point i Mitchells hjemmebane comeback, og han blev fortjent hyldet af de 375 tilskuere efter kampen. De har ventet længe på ham, og han skuffede ikke sine fynske fans.

Adam Cracknell kom, så og sejrede i drømmedebut for Esbjerg OPTAKT: Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks