Odense kom stærkt igen efter en dårlig start og kunne lade sig fejre efter en "snigende 6-4-sejr" over gæsterne fra Vestegnen

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 6-4 (2-3,3-0,1-1) Det var hektisk, underholdende og til tider en anelse kaotisk, da Odense overvandt en tidlig Rødovre-føring og hentede ind på rivalerne i bundstriden i aften, hvor lidt ekstra individuel kvalitet og et effektivt powerplay – for første gang i sæsonen – sikrede Bulldogs tre pinde via en 6-4-sejr.

Der var åbent hus i de første 20 minutter af bundgyseren. Først skulle Odense-tilskuerne lige gyses igennem i første skift, da Dale Mitchell blokerede et Jonatan Nielsen-skud med underbenet og måtte skubbes ud i boksen af holdkammeraterne.

Det gjorde ondt, og knapt havde VIP’erne på den dyre langside slugt vaniljebuddingen, inden gæsterne var foran. Kampens første powerplay iskoldt udnyttet med Nicklas Carlsen som afslutter inde foran.

Der gik ikke længe, før Brandon McNally havde to gode chancer som Voris klarede. Og i den anden ende spillede samme canadier ”dummernik-hockey”, som en af Odenses tilskuere bagved undertegnede kaldte det. To fejlpasninger og Jesper Bøgh Horsted havde scoret sit første Metal Liga-mål.

Rødovre havde en dermed både selvtillid og en tryg føring, men nu begyndte gæsterne at byde velkommen til Bulldogs. Mitchell lagde en droppasning til Hammond, der smækkede skiven op i fjerneste hjørne. Kort efter var Shawn O’Donnell på pletten. Ud af det blå og før der var gået 10 minutter, var stillingen 2-2 og kort efter fik Hammond plads nok til at sætte et Odense-mål mere. Han brændte fra en favorabel position.

Bulldogs-spillerne var helt fra koncepterne i egen zone og skænkede chance efter chance væk. O’Donnell gav pucken væk og kunne takke Galansky for at redde Welychkas efterfølgende friløber. Halvandet minut før pause fik gæsternes tredjekæde fordel af et godt skift, som Magnus Carlsen pænt afsluttede.

Fortjent 3-2-føring til Rødovre efter 20 minutter fuld af chancer og stof til eftertanke for trænerne, der givetvis brugte første pause på snak om, hvordan man forholder sig defensivt.

Brett Welychka trampede ganske let forbi tre Odense-spillere til en friløber i begyndelsen af en anden periode, der igen var tæt, men ellers uden store muligheder før halvvejsmærket, hvor begge hold havde hver sin mulighed.

Efter 32 minutter faldt udligningen.

Et godt Bulldogs-skift kulminerede med, at Shawn O’Donnell styrede et Martin Larsen-skud i rusen. 3-3-målet tændte en ordentlig gnist hos fynboerne og samme O’Donnell blev hægtet i et gennembrud og i samme sekvens ragede Rødovre en udvisning mere til huse.

Fem mod tre i to minutter. Ligaens ringeste powerplay i procenter skulle stå sin prøve, og genvandt denne aften sit ry og rygte for en stund. Cody Donaghey, der ellers ikke havde haft sit livs aften, smadrede et slagskud ind til 4-3. Blot 25 sekunder senere slog Lukas Lundvald et fladt skud i kassen. Endelig havde Bulldogs-overtallet fået hul på bylden.

To minutter før pausen fik Rødovre chancen for at reducere i powerplay, men gæsterne fik ikke skabt en eneste stor mulighed, og lignede for alvor fynsk efterår efter tre nederlag på stribe i de seneste tre kampe.

Mighty Bulls mobiliserede kræfter og tog teten i begyndelsen af tredje periode. Logisk følge var reduceringen. Nicklas Carlsen stod udækket foran mål og hakkede en løs puck ind til 4-5-reducering. Spændingen var tilbage i en kamp, hvor spillet nu bølgede frem og tilbage uden at det virkede frygtelig sammenhængende. Men kampens betydning var heller ikke at undervurdere.

Rødovre havde to gigachancer med fem minutter før tid. Mike Hammond haltede rundt i et skifte, forærede pucken til Oliver Kjær, der måtte se to forsøg reddet af Galansky.

Fynboerne var helt på hælene, men Phillip Schultz skød forbi på helt tomt bur.

For Odense var slutfasen nu en regulær redningsaktion, og det lykkedes lige nøjagtig for Bulldogs at hive tre point hjem på en regulær fifty-fifty aften.

Med 64 sekunder igen havde Rødovre taget målmanden ud, og det udnyttede Henry Hardarson til at arbejde pucken ind til slutresultatet 6-4.

Mike Hammond var overlegent bedste mand på isen for hjemmeholdet, mens den lange back Lasse Carlsen var umulig at overse for Rødovre. Jætteindsats af ham, og fuldstændig status quo mellem de to hold i bunden af Metal Ligaen, hvor pointdelingen over to kampe også sender begge hold tættere på Herlev i en fortættet bundkamp.