Redaktionen, fansene og statistikkerne har talt

Vi skal selvfølgelig lige - her ved indgangen til slutspillet - kåre grundspillets A-kæde. Vi har spurgt fansene via Facebook og Metalligaen.dk's redaktion har også givet sit besyv med, og vi er nået frem til følgende seks importspillere i den "udenlandske A-kæde".

Målmand - Cristopher Nihlstorp (Rungsted) - Solid sæson og en redningsprocent på 91.2 bag et offensivt minded Rungsted-forsvar. Nihlstorp kom med rutine og et flot cv og har levet op til forventningerne i en dansk liga med meget få udenlandske målmænd i forhold til for bare fem-seks år siden.

Back: Shane Hanna (Rungsted) - Hanna formåede at lave 48 point i 47 kampe for Rungsted og superskarp både defensivt og offensivt. Shane Hanna står altså noteret for +48 i plus/minus-statistikken! over hele grundspillet. Ingen andre er i nærheden. Over 25 minutter pr. kamp.

Back: Davis Vandane (Esbjerg) - Stor og måske ikke verdens hurtigste skøjteløber, men superklog spiller og gennem hele sæsonen en hjørnesten i Esbjergs forsvar. Flotte 39 point i 43 kampe for vestjyderne og 21:41 minutter pr. kamp.

Forward: Brady Shaw (Esbjerg) - Vi smider selvfølgelig Brady Shaw ind på pladsen som en af tre angribere. Formidabel evne til at afslutte og stå det rette sted. 34 mål og 38 assister er noget af det bedste, vi har set længe i Metal Ligaen. Afgørende faktor for Esbjerg i det kommende slutspil med +31 på kontoen.

Forward: Marcus Olsson (Rungsted) - Det er på alle måder imponerende, hvad Marcus Olsson fortsætter med at levere i Rungsted, hvor han sæson efter sæson er en nøglespiller og lederfigur. Hans facit i denne sæson var 57 point i 44 kampe og hjørnestenen i kæden med Hardt og Persson. De tre fandt sammen efter lidt startvanskeligheder og ender vel som grundspillets farligste kæde.

Forward: Josh MacDonald (Aalborg) - Sikke en eksplosion fra canadieren i indeværende sæson, hvor han fandt en mere stabil linje i forhold til sidste sæson, hvor han i perioder viste flot spil for SønderjyskE. I denne sæson endte MacDonald på 57 point i 44 kampe og med +22 i plus/minus-statistikken. En stærk "proptrækker" i Aalborgs angreb. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls