Kampstart 16:50 i Bitcoin Arena

Hvad kan Rødovre? Er den trup ikke bedre end placeringen og pointtallet viser? Man har som iagttager undret sig mange gange over Mighty Bulls' manglende formået i denne sæson, men måske er det i slutspillet, at Vestegnens drenge stepper op for alvor og finder den nødvendige intensitet, der skal til, hvis der overhovedet skal være den mindste mulighed for at true Rungsted.

Set i forhold til at Rungsted står med 17 af 18 mulige point i grundspillets indbyrdes opgør, og at der har været over 50 points forskel mellem de to hold i grundserien, vil det være en sensation af dimensioner, hvis Rødovre vinder over syv kampe.

- Rungsted er et rigtig godt hold, som har haft et flot grundspil - de har en stærk trup fra top til bredde. For at slå dem skal vi arbejde hårdt i alle skift og spille rigtig stærkt som et hold. Og så skal vores special teams gøre det godt, siger Rødovre-kaptajn Trevor Cheek til klubbens hjemmeside før kampen. 

- Jeg forventer, at jeg selv og alle andre på holdet bringer vores højeste niveau og en indstilling, hvor vi kun fokuserer på det næste skift. Vi skal alle være villige til at gøre, hvad der skal til, for, at vi som hold kan få succes, lyder det fra den tidligere Esbjerg-spiller, der kender Metal Ligaen ud og ind.

Han ved også godt, at stærkt spil i special teams er en nødvendighed, hvis Rødovre skal have en chance. Vi kigger hurtigt på procenterne for grundspillet, hvor Rungsted fører 30.0-17.1 i powerplayprocent og ligeledes står med 84.2 kontra 71.4 i boxplayspillet, hvor Rødovre er ringest i hele ligaen.

Vi har set fine takter fra folk som Manavian og ikke mindst Beaudry i Rødovre på det seneste, og de bliver nøglespillere i kampen for at stoppe Rungsteds superangreb med Olsson, Persson, Hardt-linjen i spidsen. Glem heller ikke Shane Hanna, Tim Daly og Morten Jensen, der alle konstant er trusler bagfra. 

Shane Hanna har magiske +48 i plus/minus-statistik i grundspillet. 

Hvad med målmandsduellen? Vi må forvente at Rødovre bruger John Muse, der stod en stor kamp mod Aalborg forleden. Nihlstorp har reddet 776 skud og har en procent på 92,1, mens Muse står med 318 redninger og en procent på 89,8. Der er vel en fordel til Nihlstorp der, fordi han også kender sine folk foran lidt bedre end Muse, der er noget af et spændende kort i slutspillet.

Danskerstammen hos Rødovre med Klarskov, Carlsen og den altid pågående og dygtige Philip Schultz i spidsen skal i den grad også bevise sin styrke mod Rungsteds ditto, hvor Nichlas Hardt er det bedste kort. 

Hold øje med: Glem heller ikke den vævre målfarlige Leclerc hos Rødovre, ligesom vi bestemt også skal kigge efter en stærk skytte som Rasmus Andersson hos Rungsted.

Historikken: Rungsted står med 17 af 18 mulige point mod Rødovre i denne sæson. Efter tre tætte kampe til at begynde med, har Rungsted taget de sidste tre med 8-2, 6-1 og 4-1. 

Det forventer vi: Det er simpelthen vanskeligt at se Rødovre gøre noget ved Rungsted i aften. Men vi er friske og gætter på, at Rødovre trækker den i overtid i aften. Rungsted ender med at vinde 4-2 i serien.

Statistikken: Rungsted har fire spillere i top 10 og syv spillere foran Rødovres bedste, Trevor Cheek, på pointlisten. Det siger noget om, at Rødovre kan få defensive kvaler. 


GRUNDSPILLETS A-KÆDE: Importspillerne OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox