Kampstart 19:30 i Frøs Arena

- Hvem er bedst over 12 omgange - som i en boksekamp, der går går hele vejen? Det er det, playoffs drejer sig om, sagde træner Ben Cooper i Blue Fox TV's optakt før serien mellem SønderjyskE og Herning, der begynder i aften.

- Vi har en ganske god gameplan mod dem. Vi har det godt i deres arena, så vi skal nok være klar, lød det yderligere fra Cooper og Herning-kaptajn Daniel Nielsen glædede sig i samme medie til en "fed serie". 

Ingen taler vel Nielsen imod, når vi ser tilbage på 2000-tallets opgør mellem Herning og SønderjyskE.

Det er to hold, der får det bedste frem i hinanden, og der bliver stort set altid kæmpet til absolut sidste blodsdråbe, når de to hold mødes. 

For Hernings vedkommende er det - i Mathias Baus fravær - nu, de "gamle gutter" som Poulsen-brødrene, Daniel Nielsen og Mads Christensen virkelig skal steppe op. Har de tempoet, har de intensiteten og kan de holde fat i de aggressive og formstærke sønderjyder, der kommer med optimisme og fuld fart - og måske noget, der ligner fuldt hold?

- Mine spillere har fundet ud af, hvad der skal til for at vinde ishockeykampe og er mentalt klar til slutspillet. Hvis de tror på sig selv og viser den rette vilje, er det svært at stoppe vores hold, kommer det optimistisk fra SønderjyskE-træner Mario Simioni.

Han har sine danske nøglespillere i folk som Lyø, Martin Eskildsen og ikke mindst Steffen Frank, hvis humør og spilleglæde er af afgørende karakter for SønderjyskE.

Af importspillere glæder vi os for Hernings vedkommende til at se den dygtige back Petter Hansson, mens SønderjyskE's nye mand Matt Salhany også bliver uhyre spændende at følge. 

Simon Nielsen skal fange et bedre niveau end forleden mod Frederikshavn i målet, hvor han formentlig kommer op mod en Patrick Galbraith, der på det seneste har vist glimrende form.

Vældig inciterende, at netop de to gamle landsholdsmålmand nu står overfor hinanden som to veteraner i kamp for de respektive hjerteklubber.

Hold øje med: Glem heller ikke Brodie Dupont, der har leveret en bedre og mere jævn sæson end i fjor og de to stærke SønderjyskE backs Matt Prapavessis og Mike Little, der begge er hjørnesten i defensiven hos SønderjyskE.

Historikken: Herning har overhånd i Frøs Arena i denne sæson med tre sejre i Vojens og fører samlet 4-2 i kampe i duellen mod SønderjyskE i indeværende sæson. 

Det forventer vi: Denne serie bliver hidsig, tæt og medrivende. SønderjyskE har lidt mere riv i skøjterne og farten og disciplinen taler for sønderjyderne. Omvendt er der basis for eksplosion hos Hernings gamle drenge. De ved, hvad det drejer sig om, men buddet herfra er, at SønderjyskE tager serien med friske ben og 4-2 i sejre.

Statistikken: SønderjyskE går sammen med Aalborg og Frederikshavn ind som de tre mest formstærke hold over både 5 og 10 kampe i grundspilet, mens Herning med fem point i fem kampe ikke har imponeret på det seneste, men dog spillede en fin kamp tirsdag mod Frederikshavn. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles