Kampstart i Bentax Isarena 16:50

Herlev Eagles er det hold i Metal Ligaen, der i længst til absolut intet har haft at spille for, og det har modstanderne kunnet mærke. Denne skribent havde en længere snak med Dale Mitchell i løbet af ugen, og han kunne faktisk fornemme, at Herlev trak lidt i bremsen i forhold til intensiteten i spillet, da Eagles senest var på besøg i Odense og i øvrigt tabte 2-4.

Formbarometeret - bortset fra 5-2-sejren over Esbjerg - har også været forfærdeligt hos Herlev op til slutspillet, og Eagles har på ingen måde fået den gode indgang til slutspillet, som aktørerne ofte taler om. 

22 mål er der gået ind i de seneste tre kampe, og den sluse skal lukkes øjeblikkeligt, hvis ikke Eagles skal gå til grunde mod et Aalborg-hold, der så sent som i søndag demonterede netop Herlev med 9-1.

MEN - mon ikke også Herlev er i stand til først og fremmest at finde den defensive intensitet frem? Det er i første omgang livsvigtigt at stå godt i egen zone og levere en respektabel første periode og måske holde nullet mod et Pirates-hold, der med sikkerhed vil komme hamrende med samtlige fire kæder i en tung offensiv.

Samtidig skal Herlevs offensive esser finde formen igen. Der er virkelig pres på kæden med Asperup, Jonsson og Thörnberg, der skal producere hovedparten af Herlevs point med Alexander Lindqvist-Hansen som en farlig mand i andenkæden og Joonas Riekkinen måske som en joker, der kommer ind fra en skadespræget sæsonen. Der er ligeledes brug for, at Magnus Molge finder "mojo" og at altid pålidelige Luis Blak Olsen præsterer sit maksimale.

Vi vender øjnene mod målmændene, hvor vi forventer en Jidskog/Sørensen-duel. 

Redningsprocenter 91.1 kontra 89.3 i Sørensens favør, men med en Jidskog, der i lange perioder af sæsonen har virket ganske skarp. Han skal længere op i himlen med sin procent, hvis Herlev skal have en chance.

Aalborg Pirates bombarderede John Muse med skud for nylig i Rødovre, men måtte notere et 3-4-nederlag i overtiden. 

Det udvisker dog ikke indtrykket af et Pirates-mandskab i absolut superform og med 23 point i de seneste 10 kampe. Nordjyderne har i min optik den absolut bredeste trup i Metal Ligaen, og har altså virkelig mange folk at trække på - både defensivt og offensivt. Der er råd til skader hos Pirates, og over en lang serie og et langt slutspil kan det blive en fordel.

Ben Duffy er kommet i gang som det sidste vigtige element, og de danske Aalborg-spillere er opsatte på at fortælle omverdenen, at de sagtens kan spille playoff. Det blev der sået en vis tvivl om, inden det slutspil, som blev aflyst sidste forår. 

Det forventer vi: Det ser altså yderst vanskeligt ud for Herlev, der skal være skarp i ethvert element af spillet for overhovedet at have en chance og helst komme ud med 1-1 i kampe efter weekenden - mindst. Den større bredde - ikke mindst - vil dog komme Aalborg til gode i længden, og herfra lyder tippet på 4-1 til Aalborg i kampe.

Hold øje med: Thomas Spelling har tidligere i sin karriere vist, at han er i stand til at toppe i slutspillet. En Spelling i absolut topform vil være krydderi på Aalborgs kage. Hos Herlev skal de seks-syv backer, der spiller, virkelig være på stikkerne mod Aalborgs giftige offensiv, og der er ikke råd til et eneste fejlskøjt i defensiv zone hos Eagles.

Historikken: Herlev vandt 2-1 i den første kamp i grundserien, men har derefter tabt fem rene kampe til nordjyderne, der altså vandt 9-1 søndag som kulmination på serien i grundspillet.

Statistikken: Herlev havde i grundspillet den dårligste procent i powerplay med 13.3, mens Aalborg står med 25.3. Nordjydernes boxplay har været Metal Ligaens bedste med 85.1, hvor Herlev står med 77.1. Special Teams kræver forbedring hos Herlev. 

 


OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox VIDEO: BLUE FOX TV leverer optakt til Herning-SønderjyskE med Frits Nielsen som vært