Pirates vendte 1-2 fra første periode til en 3-2-sejr. Patrick Bjorkstrand afgjorde endnu en forrygende fia

Herning Blue Fox-Aalborg Pirates 2-3 (2-1,0-1,0-1)

Det var igen en formidabel ishockeyaften og Aalborg er dansk mester igen. For andet år på stribe og for første gang har Aalborg nu vundet guld to år i træk. Dette hold har skrevet historie.

De to hold bød ind med ALT, og ude i boderne bød de ind med ribbenssandwich, hockeyburger og pølsemix.

Der var lange køer til alt, også selv om vi ligegodt kun var halvdelen af de 6000 mennesker, der satte dansk rekord i Aalborg for et par dage siden.

Men en fyldt arena kan altid noget, og med plads lige over Hernings fangruppe Sektion 18 havde jeg udsigt til tre generationer af fans af de blå-gule.

Både dem, der var med i 70’erne, dem der oplevede den midtjyske guldalder i 90’erne og 00’erne og den helt nye generation, der næppe var mere end en håndfuld år, da Herning senest vandt guld i 2012.

I den anden ende en fuldstændig og eksklusiv proppet flok af dedikerede røde fans, der har lidt så mange frygtelige nederlag i Herning gennem tiden, men som i de seneste år har set den nordjyske ishockeyhovedstad blive Danmarks DM-hovedstad.

Der er et yndigt land var ikke på guitar i dag, den blev nærmest sunget A Cappella, og det lød flot.

Midtjysk stormløb
Matchen gik i gang, og hvis Aalborg i de øvrige kampe var kommet susende, så var det Herning-spillerne til at piske stemningen op i et regulært stormløb ned mod Sørensen og med en offensiv Kevin Tansey som indpisker.

Første mål kom i powerplay, da Brett Perlini udnyttede en ærgerlig clearing fra Oskar Drugge.

”George Sørensen, gardinet det blafrer” sang publikum og de ældre i Herning-flokken huskede tilbage dengang George Sørensen var fra Esbjerg og hed Jan Jensen.

Aalborg har en anden mand med initialerne JJ, og han er en absolut fornøjelse at se på.

I lange perioder har Julian Jakobsen ejet det her slutspil og selvfølgelig var det ham, der var på plads inde foran mål til udligningen. Første mand, der rundede point nummer 20 i slutspillet i denne sæson.

Bedst som man troede, Aalborg var ved at få lidt fat, vandt Mathias From en duel mod Ben Carroll og slap fri i en spids vinkel. Froms afslutning blev tør og flad, men sneg sig gennem benene på Sørensen, der ikke skal se video af 2-1-målet, næste gang han spiser dyrlægens natmad.

17-0 i skud!
Sørensen har gennemgående leveret et klasse-slutspil, og han var stort set ikke på arbejde i anden periode, hvor hans kollega Mac Carruth blev overdynget af Aalborg-angreb. Canadierens kæmpede i de midterste 20 minutter en evig kamp mod de nordjyske angribere og forsvarede sig både verbalt og fysisk med mundhuggeri og gribehandske.

Det var en helt igennem suveræn periode af Carruth, der kunne måtte se sig passeret en enkelt gang. Det var i Aalborgs powerplay, hvor Herning-boksen blev slidt helt tynd. Thomas Spelling lagde pucken ind ved bageste stolpe.

De sidste fire-fem minutter af anden periode var ren midtjysk overlevelse. Især Trevor Gooch søgte Aalborgs tredje mål, men det kom ikke og Blue Fox-spillerne kunne lettede skøjte i omklædningsrummet. 2-2 efter 40 minutter. Gæsterne vandt skudstatistikken i anden periode med hele 17-0.

Stillingskrig med Aalborg som ”optisk overlegen” de første 10 minutter af tredje periode, inden Lukas Lundvald måtte ud i fire minutter for en forfløjen høj stav, der landede direkte i visiret på Lasse Bo Knudsen.

Ingen diskussion om den kendelse og heller ikke diskussion i Hernings helt formidable boxplay, hvor Mathias Bau, Tristan Pomerleau og venner smed sig ned i alt, mens Aalborgs dejlige teknikere forsøgte at brodere sig til den helt åbne mulighed.

Det var nerveflænsende og bedst som vi ventede på endnu en omgang overtid, afgjorde to spillere med dybe rødder i Herning DM-finalen anno 2022/23.

Spelling og Bjorkstrand
Tilbage i 2012 var unge udgaver af Thomas Spelling og Patrick Bjorkstrand hovedpersoner på Hernings seneste guldhold. I dag er de to fuldskæggede voksne mænd med utallige store ishockeytriumfer på cv’et. Med godt tre minutter igen brugte de al deres ishockeyintelligens.

Spelling – fra bag mål – fandt sin makker Bjorkstrand foran mål og Patrick Bjorkstrand hamrede pucken i nettet til guld. I øvrigt få dage efter hans far Todd vandt guld i Norge med Stavanger og natten efter at brormand Oliver vandt en vild playoff-kamp med Seattle på den anden side af Atlanten.

Sådan er der så mange historier i en DM-finale.

Det var hjerteskærende at se Mac Carruth lide efter kampen og lige så kuldegysende at se Julian Jakobsen løfte pokalen igen.

Sæsonens sidste ishockeykamp bliver altid noget med store og flotte følelser. Tak for finalen, gutter. Både jer fra Herning og Aalborg!