Ligatopscoreren forbereder sig til stor udfordring

Så er det på søndag, at Lasse Lassen og Jacob Lyby trækker i løbetøj OG ishockeyudstyr for at løbe en halvmaraton-rute rundt i Aarhus' gader. Lassen, der scorede 25 mål i Metal Ligaens grundspil i den forgangne sæson, glæder sig til den nye og anderledes udfordring netop nogle dage efter at ishockeysporten i Aarhus har været til heftig debat i de lokale medier.  

- Timingen er perfekt. Vi tager turen rundt for at fremme opmærksomheden omkring ishockeysporten i byen – og så er det jo til historier om en mulig hal 2 i byen. Nu er det ingen hemmelighed at jeg har taget langt de fleste af mine skøjtetag i Herning, hvor der i al min tid som spiller, har været netop to haller.

- Jeg vil sige at det er den første betingelse for at kunne huse ishockey både som bredde- og elitesport. Jeg har som ungdomsspiller budt flere holdkammerater velkommen, som har forladt Aarhus for at realisere deres ambitioner om en tur på de bedre ishockeyhylder. Skal Aarhus bryde ud af det mønster, så skal der tilføres en hal 2.

Jacob Lyby som er bagmanden for årets ”uofficielle” Aarhus halvmarathon og manden som tre gange har taget turen med fuldt ishockeyudstyr supplerer med et stort smil, og siger at dette her er ”pisse fedt”.

- Jeg har min gang i Aarhus Skøjtehal til både motionsishockey og som tilskuer til Jutland Vikings hjemmekampe. Det er så godt, at Aarhus endelig har et stabilt setup omkring en overbygning. Man kan samle op mod 500 tilskuere til ishockey i DIV 1, på trods af at der er mange i byen, som ikke engang VED at der er et ishockeyhold. Med det i mente, så er jeg ikke meget i tvivl om at man kan fylde hallen til kampe i Metalligaen.

- Så med to haller, så kan man både starte og slutte ishockeykarrieren i Aarhus. Vi håber i hvert fald at kunne gøre vores til at gøre opmærksom på sporten. Både bredde og elitedelen. Så hvis du som dreng eller pige synes at det her ishockey ser fedt ud, så er der gratis hockeyskole for alle mellem 3-11 år, hvor man kan prøve sig af. Vil du ind og se ishockey, så følg Jutland Vikings og kom ind og få en ishockeyoplevelse.

Ruten for løbet kan ses her: 


Rødovres nye målmand viste sig frem med "halvandet rent bur" i KHL i fjor JEPPE VINTHER KLAR FOR Esbjerg Energy